broccoliburger met waterkers, mieriksroom & groene tabasco

broccoliburger met waterkers, mieriksroom & groene tabasco
RECEPTEN MERIJN TOL FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING MAAIKE KOORMAN BEREIDING JESSICA LEK
vegetarisch
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, weekend | internationaal | vegetarisch
Stapelen maar met deze heerlijke vega burger! Met een beetje van jezelf en een beetje van de supermarkt tover je binnen no time deze heerlijke burger op tafel!
Voorbereiding20 minuten
Totale tijd20 minuten

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 1 bekertje zure room
  • 1 el mierikswortel
  • 1 groene paprika
  • 4 broccoliburgers
  • 2 snackkomkommers
  • 4 broodjes
  • groene tabasco naar smaak
  • 1 bosje waterkers
  • 1 avocado

Instructies

  • Meng de zure room met de mierikswortel en breng op smaak met zout. Snijd de groene paprika in heel dunne repen.
  • Schaaf de snackkomkommers in de lengte in repen. Verhit 2 el olijfolie en bak de broccoliburgers (van De Paddenstoel, te koop bij Marqt en Ekoplaza) goudbruin aan beide kanten.
  • Snijd 4 broodjes open en bestrijk aan beide kanten royaal met mieriksroom en bedruppel met groene tabasco. Beleg 1 helft van het broodje met de helft van een zakje waterkers, avocado en komkommer. Leg de burger erop en daarop weer wat komkommer, waterkers en avocado. Maak af met de andere helft van het broodje.

Voedingswaarde

calorieën: 367kcal
eiwit: 12g
vet: 16g
koolhydraten: 39g
auteur: delicious.
RECEPT MERIJN TOL FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING MAAIKE KOORMAN BEREIDING JESSICA LEK
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: visburger met garnalen en dragonmayo