Broccoli-kippensoep

Broccoli-kippensoep

aantal 4 | hoofdgerecht, lunchgerecht | | internationaal |
Broccoli-kippensoep maak je zo: gaar verse broccoli en spinazie in kippenbouillon en pureer tot een prachtig groene soep. Haal een kant-en-klare gegrilde kip en doe het kippenvlees in de soep. Beetje pit erbij: meng danish blue of roquefort met ricotta, beleg er toast mee en geef dat als bijgerecht. Wat heb je dan? Groene soep & blauwe kaas… supercombi!



Prima combi: broccoli en kip. Dit broccoli-kipgerecht heeft Chinese roots.
Kooktijd40 minutes

Ingrediënten

  • 50 g boter, in blokjes
  • 1 prei (alleen het witte gedeelte, in ringen)
  • 1 grote aardappel, geschild, in blokjes van 2 cm
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • l kippenbouillon (tablet)
  • 800 g broccoli in roosjes + wat flinterdunne plakjes broccoli, geschaafd op een mandoline
  • 1 hele gegrilde kip*
  • 50 g spinazieblaadjes
  • ½ bosje munt, blaadjes afgeplukt + wat voor garnering
  • 240 g ricotta
  • 100 g blauwe kaas*
  • ½ stokbrood met zaden, in dunne schuine sneetjes, getoast

Instructies

  • Verhit de boter in een ruime pan op matig tot hoog vuur. Smoor hierin de prei, aardappel en knoflook afgedekt 5 min. onder af en toe omscheppen. Draai het vuur hoog, voeg de bouillon toe en breng afgedekt aan de kook.
  • Voeg de broccoli toe en laat de soep 5-6 min. koken tot de broccoli en aardappel gaar zijn.
  • Ontvel intussen de kip en haal het vlees van de botten (de botjes en het vel kun je invriezen om er later bouillon van te trekkeen scheur het vlees in stukjes.
  • Voeg de spinazie en munt toe aan de soep en schep om tot de spinazie slinkt. Pureer de soep in gedeelten met de staafmixer. Voeg de helft van de kip toe en laat doorwarmen op laag vuur.
  • Meng intussen de ricotta en kaas met een vork in een kom.
  • Bestrijk de toast met het kaasmengsel. Schep de soep in kommen. Verdeel de rest van de kip erover en garneer met dunne plakjes broccoli en de rest van de muntblaadjes. Serveer met de toast.

Voedingswaarde

calorieën: 820kcal
eiwit: 56g
vet: 47g
koolhydraten: 39g
auteur: delicious.
* Gegrilde kip koop je bij ruim gesorteerde supermarkten of de poelier. Kies blauwe kaas die je lekker vindt. Danish blue en roquefort maken het kaasmengsel lekker pittig. Of kies een mildere kaas, bijv. gorgonzola.
Recept: Charlotte Binns-McDonald. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Kirsten Jenkins.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!