aantal 4 | hoofdgerecht, lunchgerecht | | internationaal |
Broccoli-kippensoep maak je zo: gaar verse broccoli en spinazie in kippenbouillon en pureer tot een prachtig groene soep. Haal een kant-en-klare gegrilde kip en doe het kippenvlees in de soep. Beetje pit erbij: meng danish blue of roquefort met ricotta, beleg er toast mee en geef dat als bijgerecht. Wat heb je dan? Groene soep & blauwe kaas… supercombi!
Prima combi: broccoli en kip. Dit broccoli-kipgerecht heeft Chinese roots.
Kooktijd:40 minuten
* Gegrilde kip koop je bij ruim gesorteerde supermarkten of de poelier. Kies blauwe kaas die je lekker vindt. Danish blue en roquefort maken het kaasmengsel lekker pittig. Of kies een mildere kaas, bijv. gorgonzola.
Recept: Charlotte Binns-McDonald. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Kirsten Jenkins.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | broccoli-kippensoep