aantal 6 |
ontbijt |
familietijd, pasen, weekend |
frans |
Deze toast van Silvia Colloca is verrukkelijk. Zoals Silvia colloca zegt: ‘Wie voor zoet zwicht, maakt deze warme aardbeien met honingricotta op briochetoast’
Ingrediënten
- 1 kg aardbeien kroontjes verwijderd, grote exemplaren gehalveerd
- 1 biosinaasappel rasp en sap + extra sinaasappelrasp voor garnering
- 5 el honing
- 1 vanillestokje opengesneden, merg eruit
- geschraapt of 1 tl vanille-extract
- 4 sneetjes briochebrood dik gesneden
honingricotta
- 240 g ricotta
- 1 tl vanille-extract of merg van 1 vanillestokje
- 1 el honing
- ½ biosinaasappel rasp
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een ovenschaal met bakpapier. Schep hierin de aardbeien om met de sinaasappelrasp en het -sap, de honing, het vanillestokje plus merg of het vanille-extract. Bak de aardbeien 20 min. in de oven tot ze heel zacht zijn. Laat afkoelen.
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Rooster de sneetjes brioche in 1-2 min. per kant goudbruin. Evt. kun je dit ook in de broodrooster doen.
- Roer intussen voor de honingricotta in een grote kom de ricotta los. Roer de vanille erdoor. Sprenkel de honing erover en bestrooi met wat sinaasappelrasp.
- Bestrijk de briochetoasts met de ricotta, verdeel hierover de aardbeien en sprenkel aardbeiensap uit de ovenschaal erover. Bestrooi met extra sinaasappelrasp.
Voedingswaarde
Recepten: Silvia Colloca. Fotografie: Brett Stevens. Styling: Vivien Walsh. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!