Brioche met warme aardbeien en honingricotta

Brioche met warme aardbeien en honingricotta

aantal 6 | ontbijt | familietijd, pasen, weekend | frans |
Deze toast van Silvia Colloca is verrukkelijk. Zoals Silvia colloca zegt: ‘Wie voor zoet zwicht, maakt deze warme aardbeien met honingricotta op briochetoast’
Kooktijd30 minutes

Ingrediënten

  • 1 kg aardbeien kroontjes verwijderd, grote exemplaren gehalveerd
  • 1 biosinaasappel rasp en sap + extra sinaasappelrasp voor garnering
  • 5 el honing
  • 1 vanillestokje opengesneden, merg eruit
  • geschraapt of 1 tl vanille-extract
  • 4 sneetjes briochebrood dik gesneden

honingricotta

  • 240 g ricotta
  • 1 tl vanille-extract of merg van 1 vanillestokje
  • 1 el honing
  • ½ biosinaasappel rasp

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een ovenschaal met bakpapier. Schep hierin de aardbeien om met de sinaasappelrasp en het -sap, de honing, het vanillestokje plus merg of het vanille-extract. Bak de aardbeien 20 min. in de oven tot ze heel zacht zijn. Laat afkoelen.
  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Rooster de sneetjes brioche in 1-2 min. per kant goudbruin. Evt. kun je dit ook in de broodrooster doen.
  • Roer intussen voor de honingricotta in een grote kom de ricotta los. Roer de vanille erdoor. Sprenkel de honing erover en bestrooi met wat sinaasappelrasp.
  • Bestrijk de briochetoasts met de ricotta, verdeel hierover de aardbeien en sprenkel aardbeiensap uit de ovenschaal erover. Bestrooi met extra sinaasappelrasp.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recepten: Silvia Colloca. Fotografie: Brett Stevens. Styling: Vivien Walsh. Bewerking: Trudelies Schouten
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!