aantal 6 |
ontbijt |
familietijd, pasen, weekend |
frans |
Deze toast van Silvia Colloca is verrukkelijk. Zoals Silvia colloca zegt: ‘Wie voor zoet zwicht, maakt deze warme aardbeien met honingricotta op briochetoast’
Kooktijd30 minutesminutes
Ingrediënten
1kgaardbeienkroontjes verwijderd, grote exemplaren gehalveerd
1biosinaasappel rasp en sap + extra sinaasappelrasp voor garnering
5elhoning
1vanillestokjeopengesneden, merg eruit
geschraaptof 1 tl vanille-extract
4sneetjesbriochebrooddik gesneden
honingricotta
240gricotta
1tlvanille-extract of merg van 1 vanillestokje
1elhoning
½biosinaasappel rasp
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een ovenschaal met bakpapier. Schep hierin de aardbeien om met de sinaasappelrasp en het -sap, de honing, het vanillestokje plus merg of het vanille-extract. Bak de aardbeien 20 min. in de oven tot ze heel zacht zijn. Laat afkoelen.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Rooster de sneetjes brioche in 1-2 min. per kant goudbruin. Evt. kun je dit ook in de broodrooster doen.
Roer intussen voor de honingricotta in een grote kom de ricotta los. Roer de vanille erdoor. Sprenkel de honing erover en bestrooi met wat sinaasappelrasp.
Bestrijk de briochetoasts met de ricotta, verdeel hierover de aardbeien en sprenkel aardbeiensap uit de ovenschaal erover. Bestrooi met extra sinaasappelrasp.