Bread & butter pudding

Bread & butter pudding

aantal 4 | nagerecht | kerst, weekend | |
Restjes brood weggooien…daar houden we niet van. Bread & butter pudding is dus ook niet geheel toevallig 1 van onze favorieten. Lekker makkelijk en die restjes brood kunnen we gewoon gebruiken. En of je het nou in een grote ovenschaal doet of een eenpersoons cocotte…het gaat om de inhoud. En die is lékker!
Kooktijd30 minutes
Oven/wellen1 hour
Totale tijd1 hour 30 minutes

Ingrediënten

  • 125 g cranberry’s gedroogd
  • 5 el marsala of rum
  • 8 sneetjes brood liefst wit, korst verwijderd
  • 75 g roomboter
  • 200 ml melk
  • 200 ml kokosmelk blikje
  • 1 vanillestokje de zaadjes, of 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 1 eierdooier
  • 80 g suiker
  • 4 el kokos gemalen, toko
  • poedersuiker v oor de garnering
  • crème fraîche of vanille-ijs, voor erbij
  • ook nodig: eenpersoons ovenschaaltjes*, braadslee/ovenschaal waar de 4 kleinere in passen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Verwarm de cranberry’s met de masala kort in een steelpan en laat 30 min. staan om te wellen.
  • Bestrijk de sneetjes met boter, snijd ze kleiner en leg ze in de eenpersoons ovenschaaltjes.
  • Strooi de cranberry’s met aanhangend vocht tussen de sneetjes brood.
  • Verwarm de melk met de kokosmelk en vanillezaadjes in een steelpan tot net tegen de kook aan.
  • Klop de eieren met de dooier en de suiker schuimig in een kom en schenk al kloppend de hete kokosmelk erbij. Schenk het eimengsel over het brood in de ovenschaaltjes. Bestrooi ze royaal met gemalen kokos.
  • Zet de schaaltjes in de grotere schaal of braadslee in de oven en vul de grotere schaal met heet water tot net onder de rand van de kleinere.
  • Bak de bread & butter pudding in 25 min. gaar en goudbruin, bestrooi met poeder­suiker en serveer warm met ongezoete crème fraîche of met vanille-ijs.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
* In plaats van 4 kleine ovenschaaltjes kun je ook 1 grotere ovenschaal nemen. Dan hoef je de sneetjes brood niet klein te snijden.
Recept: Yvette van Boven. Fotografie: Erik van Lokven. Bereiding: Coen Beute. Styling: Desiree van Dik. Productie: Ellen van Mol
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!