bosvruchten-cobbler met gember

bosvruchten-cobbler met gember
Recept, Bereiding: Tracey Pattison Fotografie: Alan Jensen, Styling: Vivien Walsh
aantal 6 | dessert, nagerecht | feestdagen, feestelijk, kerst, weekend | internationaal |
Dit comfort kersttoetje is heel bijzonder en niet alléén omdat het onweerstaanbaar en warm is. Tijdens het bakken vormt zich op de bodem van de ovenschaal namelijk een saus om je vingers bij af te likken.
Je kunt voor deze bosvruchten-cobbler met gember alle soorten diepvriesfruit nemen, dus ook ideaal om restjes op te maken.
Voorbereiding35 minutes
oven35 minutes
Totale tijd1 hour 10 minutes

Kookgerei

  • ovenschaal (3 l inh.),
  • keukenmachine

Ingrediënten

  • 1 kg diepvriesbosvruchten ontdooid
  • 85 g stemgember in kleine stukjes
  • 2 tl vanille-extract
  • 55 g fijne kristalsuiker
  • 30 ml crème de cassis
  • 175 g bloem
  • 7 g bakpoeder
  • 1 el gemberpoeder
  • 100 g boter in blokjes
  • 200 ml houdbare slagroom
  • 35 g amandelschaafsel geroosterd, om mee te bestrooien
  • butterscotch- of gemberijs voor erbij

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • Schep de bosvruchten in de ovenschaal en schep ze om met de stemgember, vanille, 20 g van de suiker, de crème de cassis en 220 ml kokendheet water.
  • Doe de bloem in de kom van de keukenmachine, voeg het bakpoeder, het gemberpoeder, de boterblokjes en resterende 35 g suiker toe en pulse tot een fijn en kruimelig mengsel. Mix de slagroom erdoor zodat je een dik schepbaar beslag krijgt. Schep volle lepels van het beslag in dotten over het bosvruchtenmengsel in de ovenschaal.
  • Zet de ovenschaal op een bakplaat en bak de cobbler 30 tot 35 min. tot het beslag gaar en goudbruin is.
  • Zet de cobbler meteen op tafel, bestrooi met het amandelschaafsel en serveer met ijs.

Voedingswaarde

calorieën: 456kcal
eiwit: 5g
vet: 25g
koolhydraten: 46g
auteur: delicious.
TIP Liever geen alcohol? Gebruik wat limonadesiroop van zwarte bessen in plaats van de crème de cassis of laat weg.
Recept, Bereiding: Tracey Pattison Fotografie: Alan Jensen, Styling: Vivien Walsh
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lees ook: 3x appelcake voor elke gelegenheid | delicious.magazine