Dit comfort kersttoetje is heel bijzonder en niet alléén omdat het onweerstaanbaar en warm is. Tijdens het bakken vormt zich op de bodem van de ovenschaal namelijk een saus om je vingers bij af te likken. Je kunt voor deze bosvruchten-cobbler met gember alle soorten diepvriesfruit nemen, dus ook ideaal om restjes op te maken.
Voorbereiding35 minutesminutes
oven35 minutesminutes
Totale tijd1 hourhour10 minutesminutes
Kookgerei
ovenschaal (3 l inh.),
keukenmachine
Ingrediënten
1kgdiepvriesbosvruchtenontdooid
85gstemgemberin kleine stukjes
2tlvanille-extract
55gfijne kristalsuiker
30mlcrème de cassis
175gbloem
7gbakpoeder
1elgemberpoeder
100gboterin blokjes
200mlhoudbare slagroom
35gamandelschaafselgeroosterd, om mee te bestrooien
butterscotch- of gemberijsvoor erbij
Instructies
Verwarm de oven voor op 180ºC.
Schep de bosvruchten in de ovenschaal en schep ze om met de stemgember, vanille, 20 g van de suiker, de crème de cassis en 220 ml kokendheet water.
Doe de bloem in de kom van de keukenmachine, voeg het bakpoeder, het gemberpoeder, de boterblokjes en resterende 35 g suiker toe en pulse tot een fijn en kruimelig mengsel. Mix de slagroom erdoor zodat je een dik schepbaar beslag krijgt. Schep volle lepels van het beslag in dotten over het bosvruchtenmengsel in de ovenschaal.
Zet de ovenschaal op een bakplaat en bak de cobbler 30 tot 35 min. tot het beslag gaar en goudbruin is.
Zet de cobbler meteen op tafel, bestrooi met het amandelschaafsel en serveer met ijs.
Voedingswaarde
calorieën: 456kcal
eiwit: 5g
vet: 25g
koolhydraten: 46g
auteur: delicious.
TIP Liever geen alcohol? Gebruik wat limonadesiroop van zwarte bessen in plaats van de crème de cassis of laat weg.Recept, Bereiding: Tracey Pattison Fotografie: Alan Jensen, Styling: Vivien Walsh