boerenkoolburger met balsamico-pickles

boerenkoolburger met balsamico-pickles
Studio Philippi
Voorkeur: lactosevrij, vegetarisch

aantal 4 | hoofdgerecht | | hollands, internationaal | lactosevrij, vegetarisch

Vergeet stamppot, met boerenkool kun je ook stoere en stevige vegaburgers maken, extra lekker met friszure piccalilly.

Kooktijd:30

Totale tijd:30

Ingrediënten

  • 2 kleine rode uien
  • 4 el balsamico-azijn
  • 400 g vers vega-gehakt*
  • 4 tenen knoflook
  • 1 tl gerookte-paprikapoeder
  • 150 g boerenkool, gesneden
  • 1 el bloem
  • 4 el olijfolie
  • 3 tomaten
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 4 el piccalilly
  • 2 el gebakken uitjes

Instructies

  1. Snijd de uien in dunne ringen en leg ze in een schaaltje of diep bord. Besprenkel ze met zoveel balsamico-azijn dat ze goed bedekt zijn.
  2. Doe het gehakt in een schaal. Rasp 2 tenen knoflook erboven. Voeg het paprikapoeder, een handvol boerenkool, de bloem, peper en het zout naar smaak toe en kneed goed door tot een compact mengsel. Vorm van het gehaktmengsel 4 stevige burgers.
  3. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de burgers op halfhoog vuur in ± 5 min. per kant bruin en gaar. Snijd de tomaten in plakjes. Snijd de laatste 2 tenen knoflook fijn.
  4. Neem de burgers uit de pan en houd ze warm onder een deksel. Schenk de laatste 2 el olijfolie in de pan. Fruit de fijngesneden knoflook 1 min. Voeg de rest van de boerenkool toe en smoor al omscheppend in 4 min. gaar.
  5. Snijd de broodjes open. Beleg de onderste helften met de boerenkool, tomaat, burgers, piccalilly en uienringen. Strooi de gebakken uitjes erover en dek af met de bovenste helften. Druk ze stevig aan en leg op de borden.

Voedingswaarde

  • calorieën: 800 kcal
  • eiwit: 31 g
  • vet: 54 g
  • koolhydraten: 46 g

*Vers vega-gehakt ziet eruit als rauw gehakt. Het is nog niet rul gebakken. Te koop in de supermarkt.

STUDIO PHILIPPI

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!