Boerenkaasschnitzel met gemengde boontjes

Boerenkaasschnitzel met gemengde boontjes

aantal 4 | hoofdgerecht | | hollands |
Een gewone schnitzel wordt een delicious. schnitzel dankzij een jasje van oude boerenkaas. Maar ook een jasje van geitenkaas, mozzarella of parmezaan kun je doen. Net wat je zelf lekker vindt en ideaal om samen met kids te maken!
Kooktijd30 minutes
Totale tijd30 minutes

Ingrediënten

  • 1 kg krieltjes geschrapt
  • 400 g sperziebonen
  • 400 g snijbonen in ruiten gesneden
  • 4 varkensschnitzels* dun
  • 75 g boerenkaas oud
  • 7 el paneermeel of semmelbrösel**
  • 4 el bloem
  • 2 eieren
  • 3 el olijfolie
  • 75 g ontbijtspek gerookt, in reepjes
  • 1 ui fijngesneden
  • 2 el peterselie of kervel, fijngesneden

Instructies

  • Kook of stoom de krieltjes 13-15 min. tot ze net gaar zijn. Kook de sperziebonen in 5 min. voor, ze mogen nog niet gaar zijn. Voeg de snijbonen na 3 min. toe, kook of stoom mee en giet alles af.
  • Dep de schnitzels droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper.
  • Rasp de kaas fijn boven een bord en meng het paneermeel erdoor. Strooi de bloem in een ander diep bord. Klop de eieren in nog een ander diep bord los met 1 el water. Haal de schnitzels eerst door de bloem en dan door het ei. Druk ze ten slotte in het kaasmengsel.
  • Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak het spek hierin op laag vuur knapperig. Bak dan de ui 1 min. zachtjes mee. Voeg de voorgekookte bonen toe en bak nog ± 4 min., tot ze een knapperige beet hebben.
  • Smelt 2 el olijfolie in een andere ruime koekenpan en bak hierin de schnitzels op matig (niet te hoog, dan verbrandt de kaas in de paneerlaag!) vuur in 2-3 min. per kant goudbruin, krokant en net gaar. Schep de peterselie of kervel door de bonen en breng op smaak met peper en weinig zout.
  • Leg de schnitzels op 4 borden. Schep er de bonen bij. Serveer met de aardappelen bestrooid met (zee)zout.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
* Gevulde schnitzels: Beleg de schnitzels met een plakje geitenkaas of mozzarella, klap ze dubbel en steek ze met een cocktailprikker vast. Paneer de schnitzels en laat dan de kaas in het paneerlaagje achterwege. Bak de schnitzels 2-3 min. per kant zodat de kaas goed smelt.
** Semmelbrösel is grover dan paneermeel en geeft een extra krokant korstje. Het is verkrijgbaar in de meeste supermarkten in het schap bij het paneermeel.
Recept: Janneke Philippi. Fotografie: Jeroen van der Spek. Styling: Jet Krings. Foodstyling: Bart Stuart. Productie: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!