aantal 4 |
lunchgerecht, soep, voorgerecht |
doordeweeks |
hollands |
Boeren-Leidsekaas is een heerlijk, ambachtelijk product om te koesteren. Probeer de echte, donkerrode Leidse sleutelkaas te krijgen.
Ingrediënten
- 2 el boter
- 1 grote ui fijngesneden
- 3 bleekselderij in stukjes
- 1 tl koriander gemalen, ketoembar
- mespuntje kerriepoeder
- 1 l kippenbouillon van tablet
- 1 grote pot (à 720 g) kapucijners gekookt
- 1 el maïzena
- 100 ml slagroom
- 300 g Boeren-Leidse kaas 200 g geraspt en 100 g grof gebrokkeld
- 1 bakje tuinkers
- mosterd grove
Instructies
- Smelt de boter in een soeppan en bak hierin zachtjes de ui en de bleekselderij 5 min. Voeg koriander en kerriepoeder toe en bak de specerijen 1 min. mee.
- Voeg de bouillon toe, doe de kapucijners met het vocht erbij en breng alles aan de kook. Roer de maïzena en 4 el water door elkaar en schenk het bij de soep zodat deze bindt. Voeg de room toe en vervolgens beetje bij beetje de geraspte kaas. Blijf roeren, zodat de kaas gelijkmatig door de soep smelt. Breng de soep evt. op smaak met zout en peper.
- Verdeel de soep over 4 kommen en knip de tuinkers eroverheen. Verdeel de gebrokkelde Leidse kaas erover en schep in elke kom een lepel mosterd. Serveer meteen.
Voedingswaarde
Receptuur en bereiding: Eke Mariën. Fotografie: Eric van Lokven, Styling: Jan-Willem van Riel
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!