geroosterde bloemkoolsalade met tahinidressing

geroosterde bloemkoolsalade met tahinidressing
RECEPTEN, FOODSTYLINGL JULIE TEEKEN | FOTOGRAFIE: ROLINDA WINDHORST | STYLING: INGRID VAN KURINGEN.

Bloemkool kan wel tegen een stootje, juist! Julie maakt er een romige salade mee die uit zijn voegen barst en knarst van alle texturen en smaken. Eroverheen bitterzoete tahin met lekkere zoute citroenen en knoflook: een dressing die je nog héél vaak wil maken.

Voor meer krokante keukenavonturen van Julie sla je natuurlijk delicious. magazine open. In het nieuwe nummer kookt ze onder meer een dungeschaafde aspergesalade, plaattaart met doperwtenspread en een onverwachtse Hollandaisesaus.

Geroosterde bloemkoolsalade met tahinidressing

Voorkeur: glutenvrij, vegetarisch

aantal 4 | hoofdgerecht | | | glutenvrij, vegetarisch

Een terugkerende salade want dit is comfortfood dat alles heeft: véél smaak, structuur én vitaminen. Bordje op schoot en koppie in de lentezon!

Kooktijd:20

oven30

Totale tijd:50

Kookgerei

  • ook nodig: staafmixer met maatbeker

Ingrediënten

  • 1 bloemkool in roosjes, stronk in blokjes
  • 500 g zoete aardappel geschild, in 3 cm-blokjes
  • 6 el olijfolie
  • 4 el tahini
  • 50 g gekonfijte citroen
  • 1 teen knoflook
  • 6 el yoghurt
  • 200 g spinazie
  • 2 groene appels bijv. granny smith, met schil, in dunne partjes
  • 5 medjool-dadels ontpit, in reepjes
  • 100 g gezouten pecannoten, geroosterd

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 210°C. Verdeel de bloemkool en zoete aardappel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 4 el olijfolie en bestrooi met zout en peper. Rooster 25-30 min. in het midden van de oven, schep halverwege de baktijd om.
  2. Pureer in de maatbeker de tahini, gekonfijte citroen, knoflook, yoghurt en 2 el olijfolie tot een gladde dressing, voeg evt. wat extra water toe om de dressing wat te verdunnen. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Verdeel de spinazie, appel, geroosterde bloemkool en zoete aardappel over een saladeschaal en schep om met de dressing. Bestrooi met de dadels en pecannoten.

Voedingswaarde

  • calorieën: 657 kcal
  • eiwit: 13 g
  • vet: 41 g
  • koolhydraten: 53 g

RECEPTEN, FOODSTYLINGL JULIE TEEKEN | FOTOGRAFIE: ROLINDA WINDHORST | STYLING: INGRID VAN KURINGEN.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lekker als hapje vooraf: fetadip met gekonfijte tomaten