Biscuitbasis

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
biscuit beslag be a better cook rutger - delicious


aantal 8 | gebak, zoet | weekend | internationaal |
Voor veel taarten is biscuit de basis. Het is dus belangrijk om een goed recept te hebben. Met dit recept van Rutger van den Broek maak jij zo de lekkerste klassiekers, zoals chipolatataart. Of probeer eens een minder klassieke taart, zoals deze citroen-maanzaadcake van rutger.
voorbereiding30 minuten
kooktijd30 minuten
totale tijd1 uur

ingrediënten

  • 5 eieren
  • 150 g suiker
  • rasp van ½ biocitroen of 1 tl vanille-extract
  • 150 g bloem*

ook nodig

  • springvorm van 24 cm Ø, ingevet met boter en bodem bekleed met bakpapier

instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Doe de eieren, suiker, ¼ tl zout en de citroenrasp in een hittebestendige kom. Breng in een pan een laagje water aan de kook en plaats de kom op de pan. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Klop de massa met de mixer licht en schuimig tot een keukenthermometer ± 37°C aangeeft. Voel met je vingers of het mengsel niet meer koud aanvoelt, dan is het goed.
  • Haal de kom van de pan en klop verder tot het eimengsel weer afgekoeld is tot kamertemperatuur. Zeef de bloem boven het mengsel en spatel dit voorzichtig door de luchtige massa tot er geen klontjes meer te zien zijn. Spatel de bloem heel rustig door het beslag, zodat het luchtig blijft.
  • Bak in het midden van de oven gaar in 25-30 min.
Voedingswaarde:
calorieën: 182kcal
|
eiwit: 6g
|
vet: 3g
|
koolhydraten: 32g
auteur: delicious.
* Vervang voor chocoladebiscuit 30 g van de bloem door cacaopoeder en gebruik evt. ½ tl vanille-extract als extra smaak- maker.
Recept: Rutger van den Broek. Fotografie: Michiel Wigman
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


biscuit beslag be a better cook rutger - delicious