bimitaart met mozzarella

bimitaart met mozzarella

Bimi is het kleine, slanke zusje van broccoli, met een iets zoetere smaak die naar asperge neigt. Deze bimitaart met als topping romige mozzarella is heerlijk!

Gek op dit soort recepten? Check dan ook deze lijst: 15x de allerlekkerste hartige plaattaarten.

Bimitaart met mozzarella

vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, najaar, voorjaar, weekend | |
Tip: Blancheer, stoom of bak bimi maar kort, dan houdt hij zijn lekkere smaak en beet het beste.
Kooktijd25 minutes
Rusten / Oven2 hours
Totale tijd2 hours 25 minutes

Ingrediënten

deeg

  • 150 g ijskoude boter, in stukjes
  • 285 g bloem
  • 130 g ijskoude roomkaas
  • el azijn
  • 1 tl bakpoeder

vulling

  • 4 eieren M
  • 400 g bimi
  • 2 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • 1 potje geroosterde gele paprika, uitgelekt en drooggedept
  • 250 g mozzarella, in stukken gescheurd
  • 50 g geschaafde amandelen

Instructies

  • Draai de boter in een keukenmachine met de bloem, roomkaas, 1 el koud water, de azijn en het bakpoeder tot een samenhangend deeg. Druk het deeg plat, wikkel het in plasticfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eieren los met een beetje peper en zout. Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een rechthoek van 35 x 45 cm. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en vouw de randen om zodat een randje ontstaat. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem en bak het deeg 15 min. voor.
  • Bestrijk de bodem met wat van het eimengsel en bak nog 5 min. Neem uit de oven. Snijd het uiteinde van de bimistengels en schep de stengels door met de olijfolie, het citroensap, zout en peper.
  • Verdeel de rest van het eimengsel over de bodem. Leg de paprikaplakken erop en de bimi. Leg de mozzarella erop en bestrooi met de amandelen. Bak de taart onderin de oven 30-40 min. tot het ei gestold is en het deeg mooi bruin.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recepten: Eke Mariën. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jet Krings. Bewerking: Dosia Brewer
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Is deze Italiaanse kaas toevallig je lievelingskaas? Maak dan ook onze gehaktballetjes uit de oven met boerenkoolpesto en mozzarella.