vegetarisch
aantal 6 |
lunchgerecht, soep, voorgerecht |
doordeweeks, pasen, weekend |
|
Een pan bietensoep op het vuur doet het altijd goed: als lichte lunch na een rijkelijk ontbijt, als opwarmertje na een stevige wandeling, als verfijnde amuse om de smaakpapillen te prikkelen voor al dat lekkers dat komen gaat of ‘gewoon’ als warm voorgerecht. Heel handig: maak de soep nu, eventueel meerdere porties, en bewaar de soep in de diepvries.
Ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 1 sjalot zeer fijngesneden
- 500 g rode winterbietjes gekookt, in blokjes
- 1 liter groentebouillon
- 1 scheutje rode wijn of wodka
- zure room
- verse munt
Instructies
- Verhit de olie in een (soep)pan en fruit de sjalot. Voeg de rode biet toe en bak 1 min. zachtjes mee. Schenk de bouillon langs de rand in de pan en breng de soep aan de kook. Kook de soep op laag vuur 15-20 min. Neem de pan van het vuur en pureer de bietensoep.
- Maak de soep vlak voor je aan tafel gaat af met een scheutje rode wijn of wodka en schep er een beetje zure room in. Steek er een blaadje geurige verse munt in.
Voedingswaarde
Voor een bietenbouillon pureer je de soep niet maar zeef je de soep, de bietjes kun je bewaren voor in een salade met (wild)paté.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!