vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht, salade |
weekend |
internationaal |
vegetarisch
Roosteren brengt de smaak van groenten nóg meer naar boven. Ze blijven een beetje knapperig, heel lekker bij de zachte geitenkaas… Niet zoveel tijd? Probeer dan een van deze vijf supersnelle vega gerechten.
Ingrediënten
- 3 tenen knoflook geperst
- 4 el rozemarijnnaaldjes heel fijn gesneden
- 80 ml olijfolie
- 4 el (90 vloeibare honing
- 1 tl chilivlokken + extra om te bestrooien
- 175 g pecannoten
- 500 g kleine zoete aardappels bataten, in partjes van 2 cm dik
- 500 g kleine pastinaken in de lengte gehalveerd of in vieren gesneden
- 150 g halfzachte geitenkaas in dikke plakjes
- 1 bosje waterkers dikke steeltjes verwijderd citroenpartjes, voor erbij
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°Vet een grote braadslee in en bekleed met bakpapier.
- Meng in een kom de knoflook, rozemarijn, olie, honing, chilivlokken, pecannoten en 1½ tl zeezout.
- Spreid de zoete aardappel en pastinaak uit in de braadslee. Dek af met aluminiumfolie en rooster ± 40 min. tot ze gaar zijn. Verwijder de folie en schep de groente om met het notenmengsel. Verhoog de oventemperatuur tot 200°C en rooster de groenten met noten nog 15-20 min. tot ze mooi kleuren. Schep halverwege om.
- Schep de groenten in een schaal en voeg de geitenkaas en waterkers toe. Bestrooi met wat chilipoeder en serveer met citroenpartjes.
Voedingswaarde
calorieën: 865kcal
eiwit: 14g
vet: 60g
koolhydraten: 62g
Recepten: Valli Little. Fotografie: Nigel Lough. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!