Roosteren brengt de smaak van groenten nóg meer naar boven. Ze blijven een beetje knapperig, heel lekker bij de zachte geitenkaas... Niet zoveel tijd? Probeer dan een van deze vijf supersnelle vega gerechten.
Voorbereiding20 minutesminutes
Kooktijd1 hourhour45 minutesminutes
Totale tijd2 hourshours5 minutesminutes
Ingrediënten
3tenenknoflookgeperst
4elrozemarijnnaaldjesheel fijn gesneden
80mlolijfolie
4el(90 vloeibare honing
1tlchilivlokken + extra om te bestrooien
175gpecannoten
500gkleine zoete aardappelsbataten, in partjes van 2 cm dik
500gkleine pastinakenin de lengte gehalveerd of in vieren gesneden
150ghalfzachte geitenkaasin dikke plakjes
1bosje waterkersdikke steeltjes verwijderd citroenpartjes, voor erbij
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°Vet een grote braadslee in en bekleed met bakpapier.
Meng in een kom de knoflook, rozemarijn, olie, honing, chilivlokken, pecannoten en 1½ tl zeezout.
Spreid de zoete aardappel en pastinaak uit in de braadslee. Dek af met aluminiumfolie en rooster ± 40 min. tot ze gaar zijn. Verwijder de folie en schep de groente om met het notenmengsel. Verhoog de oventemperatuur tot 200°C en rooster de groenten met noten nog 15-20 min. tot ze mooi kleuren. Schep halverwege om.
Schep de groenten in een schaal en voeg de geitenkaas en waterkers toe. Bestrooi met wat chilipoeder en serveer met citroenpartjes.