Basisrecept runderbouillon

Basisrecept runderbouillon

aantal 2 | bijgerecht, soep, voorgerecht | | frans |
Een goede soep soep begint bij een zelfgemaakte bouillon. Bij het maken ervan heb je niet veel nodig. De basis is altijd hetzelfde: groenten + water + vis of schaaldieren of vlees (gevogelte, wild, lams-, runder- of kalfsvlees) + tijd. Pak je uit met een flink menu? Serveer dan runderbouillon als licht tussengerecht. Breng de bouillon van te voren op smaak met peper en zout en verse fijngehakte tuinkruiden.
Kooktijd25 minutes
Trekken4 hours
Totale tijd4 hours 25 minutes

Ingrediënten

  • kg runderschenkels
  • 3 uien gepeld, in grove stukken
  • 1 winterwortel geschild, in grove stukken
  • 1 kleine prei in grove stukken
  • ½ knolselderij geschild, in grove stukken
  • 15 peterseliestelen
  • 4 tenen knoflook gepeld
  • 3 laurierblaadjes
  • 20 peperkorrels

Instructies

  • Spoel de runderschenkels onder koud 
stromend water. Doe ze in een ruime soeppan en schenk er 4 l koud water bij. Breng aan de kook, laat 2 uur op laag vuur zachtjes koken en schuim met een pollepel regelmatig het schuim af.
  • Voeg de groente, peterselie, knoflook, 
laurier en peperkorrels toe, breng aan de kook en laat nog 2 uur zachtjes koken.
  • Schenk de bouillon door een zeef over in een andere pan. Pluk het vlees van de runderschenkels. Snijd het in kleine stukjes en voeg toe aan de runderbouillon.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recept: Yolanda van der Jagt. Bereiding: Jaqcueline Pietrowski. Fotografie: Erik van Lokven. Styling: Jan Willen van Riel
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!