aantal 2 |
bijgerecht, soep, voorgerecht |
|
frans |
Een goede soep soep begint bij een zelfgemaakte bouillon. Bij het maken ervan heb je niet veel nodig. De basis is altijd hetzelfde: groenten + water + vis of schaaldieren of vlees (gevogelte, wild, lams-, runder- of kalfsvlees) + tijd. Pak je uit met een flink menu? Serveer dan runderbouillon als licht tussengerecht. Breng de bouillon van te voren op smaak met peper en zout en verse fijngehakte tuinkruiden.
Ingrediënten
- 1½ kg runderschenkels
- 3 uien gepeld, in grove stukken
- 1 winterwortel geschild, in grove stukken
- 1 kleine prei in grove stukken
- ½ knolselderij geschild, in grove stukken
- 15 peterseliestelen
- 4 tenen knoflook gepeld
- 3 laurierblaadjes
- 20 peperkorrels
Instructies
- Spoel de runderschenkels onder koud stromend water. Doe ze in een ruime soeppan en schenk er 4 l koud water bij. Breng aan de kook, laat 2 uur op laag vuur zachtjes koken en schuim met een pollepel regelmatig het schuim af.
- Voeg de groente, peterselie, knoflook, laurier en peperkorrels toe, breng aan de kook en laat nog 2 uur zachtjes koken.
- Schenk de bouillon door een zeef over in een andere pan. Pluk het vlees van de runderschenkels. Snijd het in kleine stukjes en voeg toe aan de runderbouillon.
Voedingswaarde
Recept: Yolanda van der Jagt. Bereiding: Jaqcueline Pietrowski. Fotografie: Erik van Lokven. Styling: Jan Willen van Riel
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!