basisrecept jam met geleisuiker of geleisuiker speciaal

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Sinaasappelmarmelade
aantal 1.25 | | | |
Aardbeien, kersen, blauwe bessen en ander zomerfruit is er nu in overvloed. Maak er jam van, dan geniet je hartje winter ook nog van de zomer. 
kooktijd15 minuten
wachten2 uur
totale tijd2 uur 15 minuten

Kookgerei

  • ook nodig: goed schoongemaakte en gesteriliseerde potten met deksel

ingrediënten

  • ± 1 kg geleisuiker of ± 400 g geleisuiker speciaal
  • ± 1 kg fruit met veel pectine of ± 900 g fruit met weinig pectine, schoongemaakt en in stukjes
  • citroensap naar smaak

instructies

  • Controleer de hoeveelheid geleisuiker die je toevoegt met de aanwijzingen op de verpakking. De verhoudingen kunnen iets verschillen.
  • Roer het fruit, de suiker en het citroensap goed door elkaar in een grote kom. Dek af en laat ± 2 uur staan of tot de suiker grotendeels is opgelost. Zo blijft je fruit mooier heel als je ze straks gaat koken.
  • Breng het fruitmengsel aan de kook in een ruime pan met dikke bodem. De kooktijd gaat in als de jam goed blijft borrelen, zelfs als je roert. Kook 4 min. voor geleisuiker en 1 min. voor geleisuiker speciaal goed borrelend door.
  • Schenk of schep de jam meteen in gesteriliseerde potten (zie tip hieronder). Vul het liefst tot de rand, sluit de potten direct goed af en laat ze omgekeerd afkoelen. De jam stijft pas op tijdens het afkoelen.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
RECEPT DOSIA BREWER
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!