glutenvrij / lactosevrij, vegan
aantal |
topping |
doordeweeks, weekend |
internationaal |
glutenvrij, lactosevrij, vegan
Basilicumolie smaakt top over gestoomde of gegrilde groenten. Of een scheut in een kom soep. Ook lekker: een straaltje over bruschetta met tomaat & mozzarella.
Ingrediënten
- 80 g basilicumblaadjes
- 150 ml extra vergine olijfolie
Instructies
- Blancheer de basilicumblaadjes 10 sec. in licht gezouten kokend water, spoel ze af, laat goed uitlekken en dep voorzichtig wat droger met keukenpapier.
- Pureer de basilicum met de olie in de keukenmachine zo fijn mogelijk. Schenk door een fijne zeef of – voor nog helderder olie door een koffiefilter – in een schone pot.
Voedingswaarde
calorieën: 694kcal
eiwit: -1g
vet: 75g
koolhydraten: 2g
RECEPTEN PHOEBE WOOD FOTOGRAFIE NIGEL LOUGH STYLING KIRSTEN JENKINS
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Ook lekker over deze heerlijk tarte flambée met aubergine en burrata