basilicum-olie

basilicum-olie
RECEPTEN PHOEBE WOOD FOTOGRAFIE NIGEL LOUGH STYLING KIRSTEN JENKINS
Voorkeur: glutenvrij / lactosevrij, vegan

aantal | topping | doordeweeks, weekend | internationaal | glutenvrij, lactosevrij, vegan

Basilicumolie smaakt top over gestoomde of gegrilde groenten. Of een scheut in een kom soep. Ook lekker: een straaltje over bruschetta met tomaat & mozzarella.

Voorbereiding:10

Totale tijd:10

Ingrediënten

  • 80 g basilicumblaadjes
  • 150 ml extra vergine olijfolie

Instructies

  1. Blancheer de basilicumblaadjes 10 sec. in licht gezouten kokend water, spoel ze af, laat goed uitlekken en dep voorzichtig wat droger met keukenpapier.
  2. Pureer de basilicum met de olie in de keukenmachine zo fijn mogelijk. Schenk door een fijne zeef of – voor nog helderder olie door een koffiefilter – in een schone pot.

Voedingswaarde

  • calorieën: 694 kcal
  • eiwit: -1 g
  • vet: 75 g
  • koolhydraten: 2 g

RECEPTEN PHOEBE WOOD FOTOGRAFIE NIGEL LOUGH STYLING KIRSTEN JENKINS

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Ook lekker over deze heerlijk tarte flambée met aubergine en burrata