basilicum-olie

basilicum-olie
RECEPTEN PHOEBE WOOD FOTOGRAFIE NIGEL LOUGH STYLING KIRSTEN JENKINS
glutenvrij / lactosevrij, vegan
aantal | topping | doordeweeks, weekend | internationaal | glutenvrij, lactosevrij, vegan
Basilicumolie smaakt top over gestoomde of gegrilde groenten. Of een scheut in een kom soep. Ook lekker: een straaltje over bruschetta met tomaat & mozzarella.
Voorbereiding10 minutes
Totale tijd10 minutes

Ingrediënten

  • 80 g basilicumblaadjes
  • 150 ml extra vergine olijfolie

Instructies

  • Blancheer de basilicumblaadjes 10 sec. in licht gezouten kokend water, spoel ze af, laat goed uitlekken en dep voorzichtig wat droger met keukenpapier.
  • Pureer de basilicum met de olie in de keukenmachine zo fijn mogelijk. Schenk door een fijne zeef of – voor nog helderder olie door een koffiefilter – in een schone pot.

Voedingswaarde

calorieën: 694kcal
eiwit: -1g
vet: 75g
koolhydraten: 2g
auteur: delicious.
RECEPTEN PHOEBE WOOD FOTOGRAFIE NIGEL LOUGH STYLING KIRSTEN JENKINS
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Ook lekker over deze heerlijk tarte flambée met aubergine en burrata