glutenvrij, glutenvrij / lactosevrij, lactosevrij
aantal 4 |
hoofdgerecht |
zomer |
|
glutenvrij, lactosevrij
Barbecue-mosselen? Jazeker! In de zomer kun je ze op de barbecue bereiden: lekker makkelijk. Niet alleen mosselen, ook andere schelpen kun je zo grillen op de barbecue of in een grillpan op je fornuis. Mosselen over? Gratineer ze!
Ingrediënten
- 2 kg mosselen schoongemaakt
- 1 bos bladpeterselie blaadjes geplukt en fijngesneden
- 4 tenen knoflook fijngesneden
- 2 stengels bleekselderij fijngesneden
- 3 el selderijblad fijngesneden
- 4 el olijfolie extra vergine
Instructies
- Zoek de mosselen goed uit. Leg ze in een bak ijskoud water. Verwijder kapotte mosselen of mosselen die gesloten blijven als je ze tegen het aanrecht tikt. Meng in een grote kom de peterselie, knoflook, bleekselderij plus blad en de olie.
- Ontsteek de barbecue 30 min. van tevoren, zodat de kooltjes witheet zijn of verhit een grillpan* goed heet voor. Leg de mosselen erop en gril ze 2-3 min. tot ze gaar zijn en openen. Leg ze zodra ze opengaan in de kom met het peterseliemengsel. Schep ze om, verdeel ze over kommen en serveer direct.
Voedingswaarde
calorieën: 320kcal
eiwit: 27g
vet: 18g
koolhydraten: 12g
* Er bestaan speciale gaatjespannen waarin je mosselen en ander klein spul kunt garen op de barbecue.
RECEPTEN EN BEREIDING DAVID LOVETT FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY STYLING KIRSTEN JENKINS
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!