Dit bananenbrood is perfect om uit te delen. Neem een stukje als ontbijt, serveer een plak bij de thee of schep er een bolletje ijs bij en eet als dessert!Een leuke variant: bananen-notencake met karamel.
Kooktijd30 minutesminutes
Oven1 hourhour
Totale tijd1 hourhour30 minutesminutes
Ingrediënten
240gzachte boter
200gsuiker
2eierenopgeklopt
2overrijpe bananen, geprakt
225gzelfrijzend bakmeel*
100mlmelk
1zakje vanillesuiker
1/2tlkaneel
ook nodig: cakevorm24 cm doorsnede, ingevet
Instructies
Klop de boter en de suiker in 10 min. tot een luchtige massa. Voeg beetje bij beetje de geklopte eieren toe en mix glad. roer de bananen erdoor. Spatel luchtig het zelfrijzend bakmeel, de melk, vanillesuiker en kaneel erdoor en schep in de cakevorm. Bak in een voorverwarmde oven in 50-60 min. gaar op 180ºC. Laat 10 min. staan, neem uit de vorm en laat afkoelen.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
Beeld en receptuur uit het: delicious Hét BakboekBananenbrood met bananenschilBananenschil? Ja, je leest het goed. Onlangs kwamen we erachter dat je ook de bananenschil kunt meebakken. Hoe het werkt? Vries de bananen in hun geheel met schil en al in. Laat ze vervolgens weer ontdooien, snijd de harde uiteindes eraf en hak ze fijn in een blender of keukenmachine. Dit mengsel meng je door het beslag.Waarom je de bananenschil zou toevoegen? De smaak wordt veel intenser en je bespaart op de hoeveelheid afval. Win win!