baked falafel met aardbei-bietensalsa

baked falafel met aardbei-bietensalsa
RECEPTEN, FOODSTYLING JULIE TEEKEN FOTOGRAFIE ROLINDA WINDHORST STYLING INGRID VAN KURINGEN
Voorkeur: vegetarisch

aantal 4 | hoofdgerecht | | | vegetarisch

Geniet van Hollandse aardbeien – nu in het seizoen – in combinatie met het aardse van biet, echt verrassend met falafel. Én je hebt het in een handomdraai op tafel.

Kooktijd:20

oven15

Totale tijd:35

Ingrediënten

  • 1 rode ui, in halve ringen
  • sap en rasp van 1 biocitroen
  • 480 g naanbrood ± 4 stuks
  • 175 g hummus
  • 400 g falafel
  • 250 g aardbeien, in blokjes
  • 15 g dille takjes fijngesneden, blaadjes grof gesneden
  • 250 g gekookte biet, geraspt
  • 2 tl komijnzaad, geroosterd
  • 100 g Turkse yoghurt

Instructies

  1. Marineer de rode ui in citroensap met een snuf zout en versgemalen peper in een kom. verwarm de oven voor op 210°C. leg het naanbrood met de platte kant naar boven op een bakplaat, besmeer met hummus en verdeel de falafel erover. bak 15 min. in het midden van de oven.
  2. Meng intussen de aardbeien, bijna alle dille, de biet, citroenrasp, 1 el van de marinade van de ui en het komijnzaad. breng de yoghurt op smaak met een flinke snuf zout.
  3. Beleg de warme flatbreads met de aardbei-bietensalsa en maak af met een lekkere dot yoghurt, een plukje rode ui en takjes dille.

Voedingswaarde

  • calorieën: 770 kcal
  • eiwit: 27 g
  • vet: 27 g
  • koolhydraten: 93 g

Tip: Toch wat meer tijd? maak zelf naanbrood!

RECEPTEN, FOODSTYLING JULIE TEEKEN FOTOGRAFIE ROLINDA WINDHORST STYLING INGRID VAN KURINGEN

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Nog zo’n goed idee: auberginerolletjes met gehakt van Noni Kooiman