aantal 4 |
hoofdgerecht |
zomer |
mexicaans |
Zeker, côte de boeufs op de barbecue, naast wat drumsticks en speklapjes zijn flink lekker. Maar de dieren uit de zee zijn zeker net zo smaakvol, helemaal wanneer je ze bedelft onder een gulle schep aromatische pico de gallo.
Ingrediënten
- 2 laurierblaadjes
- 1 el peperkorrels zwart
- 4 el witte wijnazijn
- 1 kg babyoctopus schoongemaakt (bestel bij je viswinkel)
- 125 ml olijfolie
- 2 tenen knoflook fijngesneden
- 2 tl kristalsuiker fijn
pico de gallo
- 4 el olijfolie
- 2 pepers groen, fijngesneden
- 2 bosuitjes fijngesneden
- 2 tenen knoflook fijngesneden
- 2 tomaten zaad verwijderd, in stukjes
- 1 limoen sap + limoenpartjes voor erbij
- 1/2 bosje koriander blaadjes
Instructies
- Vul een grote pan met water en voeg de laurierblaadjes, peperkorrels, azijn en 1 el zeezout toe. Breng aan de kook en kook de octopusjes hierin ± 30 min. of tot ze zacht en gaar zijn.
- Meng intussen alle ingrediënten voor de pico de gallo.
- Maak de barbecue aan of verhit een grillpan op hoog vuur.
- Giet de octopus af en schep er de olie, knoflook, suiker en royaal zout en peper door.
- Rooster de octopus rondom 4-5 min. tot ze schroeiplekjes krijgen. Serveer ze met de pico de gallo en limoenpartjes om over de octopus uit de knijpen.
Voedingswaarde
Recept: Valli Warren Mendes. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: David Morgan
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!