Zeker, côte de boeufs op de barbecue, naast wat drumsticks en speklapjes zijn flink lekker. Maar de dieren uit de zee zijn zeker net zo smaakvol, helemaal wanneer je ze bedelft onder een gulle schep aromatische pico de gallo.
Voorbereiding35 minutesminutes
Kooktijd30 minutesminutes
Totale tijd1 hourhour5 minutesminutes
Ingrediënten
2laurierblaadjes
1elpeperkorrelszwart
4elwitte wijnazijn
1kgbabyoctopusschoongemaakt (bestel bij je viswinkel)
125mlolijfolie
2tenenknoflookfijngesneden
2tlkristalsuikerfijn
pico de gallo
4elolijfolie
2pepersgroen, fijngesneden
2bosuitjesfijngesneden
2tenenknoflookfijngesneden
2tomatenzaad verwijderd, in stukjes
1limoensap + limoenpartjes voor erbij
1/2bosjekorianderblaadjes
Instructies
Vul een grote pan met water en voeg de laurierblaadjes, peperkorrels, azijn en 1 el zeezout toe. Breng aan de kook en kook de octopusjes hierin ± 30 min. of tot ze zacht en gaar zijn.
Meng intussen alle ingrediënten voor de pico de gallo.
Maak de barbecue aan of verhit een grillpan op hoog vuur.
Giet de octopus af en schep er de olie, knoflook, suiker en royaal zout en peper door.
Rooster de octopus rondom 4-5 min. tot ze schroeiplekjes krijgen. Serveer ze met de pico de gallo en limoenpartjes om over de octopus uit de knijpen.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
Recept: Valli Warren Mendes. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: David Morgan