Zin in een originele vegetarische maaltijdsoep? Probeer dan eens deze auberginesoep met noedels.
Laat het maar aan Janneke over om een originele maaltijdsoep te bedenken die vanaf nu in je vaste repetoire thuishoort. Deze vullende soep van geroosterde aubergines zit vol met smaakmakers zoals gemalen koriander, chilivlokken, venkelzaad en tahin. Daar hoef je alleen nog maar krokant gebakken tofoe over te verkruimelen.
Nog meer snelle soep? Deze soepen staan in 30 minuten op tafel!
Auberginesoep met noedels, tahini en krokante tofoekruimels
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
|
vegetarisch
Soep is altijd goed! Zeker als 'ie is gemaakt van geroosterde aubergine en gevuld is met noedels, edamame en krokante tofoekruimels.
Ingrediënten
- 2 aubergines
- 6-7 el olijfolie
- 140 g sobanoedels
- 375 g tofoe
- 1 tl gemalen koriander
- ½ tl chilivlokken
- 1 tl venkelzaad
- 140 g tomatenpuree (1 groot blik)
- 1 l groentebouillon (van tablet)
- 125 g edamamebonen (sojabonen)
- 2 el tahini
- ook nodig: bakplaat bekleed met bakpapier, staafmixer
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Snijd de aubergines in 1 cm-blokjes.
- Verdeel ze over de bakplaat en besprenkel met 2-3 el olijfolie. Rooster de aubergine 15 min. in de voorverwarmde oven.
- Kook de noedels volgens de aanwijzin- gen op de verpakking. Giet ze af en spoel heel even met warm water zodat ze niet plakken.
- Verkruimel de tofoe. Dep de kruimels zo goed mogelijk droog met keukenpapier. Hoe droger, hoe makkelijker ze krokant bakken.
- Verhit in een koekenpan 3 el olijfolie. Bak de tofoekruimels op matig vuur in 6-8 min. goudbruin en krokant. Voeg de koriander en chilivlokken toe en bak nog 1 min.
- Verhit in een (soep)pan 1 el olijfolie en fruit het venkelzaad 1 min. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 1 min. Voeg de geroosterde aubergine met de bouillon toe en breng aan de kook. Kook de soep 5 min.
- Pureer de soep grof met de staafmixer, zodat er nog stukjes aubergine in zitten. Schep de soep in de kommen. Verdeel de noedels en de sojabonen over de soep. Schep in elke kom een beetje tahini en bestrooi met de helft van de tofoe. Zet de rest van de tofoe apart op tafel.
Voedingswaarde
calorieën: 541kcal
eiwit: 26g
vet: 29g
koolhydraten: 39g
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Noedels over? Dit zijn nog 5x Recepten met noedels