aubergines met tahinidressing

aubergines met tahinidressing

Voorkeur: veganistisch

aantal 4 | bijgerecht, voorgerecht | | midden-oosters | lactosevrij

Maak deze geweldige aubergines met groene tahinidressing als voorgerecht of bijgerecht.

En met runderwangen met pastinaakpuree en pannenkoekjes met zoete dukkah maak je er een heel Midden-Oosters diner van!

Kooktijd:45

Totale tijd:45

Ingrediënten

  • 2 el fijngesneden peterselie
  • 2 el fijngesneden koriander
  • 140 g tahini*
  • 125 ml citroensap
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 7 el olijfolie
  • 2 aubergines, in parten, vruchtvlees licht ingesneden
  • 2 tl paprikapoeder (mild)
  • 1 tl koriander, gemalen
  • ½ tl komijn, gemalen
  • 6 el olijfolie
  • 400 g kikkererwten uit blik of pot, afgespoeld en uitgelekt
  • 250 g kerstomaatjes, gehalveerd
  • 35 g amandelschaafsel, geroosterd
  • blaadjes munt bladpeterselie en sumak, voor erover
  • partjes citroen, voor erbij

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Doe de peterselie, koriander, tahini, citroensap, knoflook en 1 el olijfolie in de keukenmachine en mix tot een dressing.
  3. Breng op smaak met zout en bewaar. Doe de aubergineparten in een kom en schep ze om met de paprikapoeder, koriander, komijn en 4 el olijfolie. Bestrooi met zout. Leg naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat, schep de kikkererwten eromheen, besprenkel met de rest van de olie en wat zout. Rooster in ± 30 min. gaar en goudbruin. Voeg ± 10 min. voor het einde de tomaatjes toe. Laat wat afkoelen. Schep de aubergines, kikkererwten en tomaatjes op een schaal. Bestrooi met amandelschaafsel, munt, peterselie en sumak. Besprenkel met de groene tahinidressing en leg de partjes citroen erbij.

Voedingswaarde

  • calorieën: 590 kcal
  • eiwit: 15 g
  • vet: 43 g
  • koolhydraten: 29 g

 

* Tahini is sesampasta, te koop bij sommige supermarkten, winkels met Midden-Oosterse producten en biologische winkels.

recept Yoni Kalfus fotografie Ben Dearnley styling Vivien Walsh

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!