In de tuin, op je balkon, in het park met vrienden of ergens in een weiland. Geef je borrel eens buiten en combineer zomerdrankjes met vega hapjes direct van de BBQ.
Kooktijd30 minutesminutes
Totale tijd30 minutesminutes
Ingrediënten
2elvloeibare honing
2elmilde grove mosterd
3elbier
2elolijfolie
1aubergine
1bosje rozemarijn,met stevige takjes
Instructies
Klop een marinade van de honing, de mosterd, het bier en de olijfolie. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Snijd de aubergine in 1 1⁄2 cm-blokjes en schep door de marinade. Marineer de aubergine 30 min. afgedekt.
Ris de naalden van de takjes rozemarijn; laat het topje eraan. Rijg de aubergineblokjes aan de takjes rozemarijn. Bewaar de marinade.
Gril de auberginesateetjes op de hete barbecue in ± 5 min. rondom bruin en gaar. Bestrijk ze tijdens het grillen nogmaals met de bewaarde marinade. Leg de auberginesateetjes op een schaal.