Steek de kolen maar aan, we maken vanavond aubergine bbq spiesjes! Ideaal wanneer je trek hebt in iets gezonds naast al het barbecue-geweld. Door de aubergine te marineren en vervolgens te roosteren, krijg je een lekker rokerige smaak en een romige textuur.
Tip! Wil je uitpakken? Serveer de spiesjes dan eens als onderdeel van een kleurrijke mezze-tafel.
Aubergine bbq spiesjes
aantal 4 | Borrelhapje, hapje, hapjes | bbq, familietijd, lente, zomer | | lactosevrij, vegetarisch
In de tuin, op je balkon, in het park met vrienden of ergens in een weiland. Geef je borrel eens buiten en combineer zomerdrankjes met vega hapjes direct van de BBQ.
Ingrediënten
- 2 el vloeibare honing
- 2 el milde grove mosterd
- 3 el bier
- 2 el olijfolie
- 1 aubergine
- 1 bosje rozemarijn, met stevige takjes
Instructies
- Klop een marinade van de honing, de mosterd, het bier en de olijfolie. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Snijd de aubergine in 1 1⁄2 cm-blokjes en schep door de marinade. Marineer de aubergine 30 min. afgedekt.
- Ris de naalden van de takjes rozemarijn; laat het topje eraan. Rijg de aubergineblokjes aan de takjes rozemarijn. Bewaar de marinade.
- Gril de auberginesateetjes op de hete barbecue in ± 5 min. rondom bruin en gaar. Bestrijk ze tijdens het grillen nogmaals met de bewaarde marinade. Leg de auberginesateetjes op een schaal.
Voedingswaarde
- calorieën: 112 kcal
- eiwit: 1 g
- vet: 6 g
- koolhydraten: 11 g
STUDIO PHILIPPI.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: courgette van de bbq met warme venkelrijst