asperges in venkelroomsaus met varkenshaas

asperges in venkelroomsaus met varkenshaas
STUDIO PHILIPPI

Het aspergeseizoen is gestart. Verras jezelf en je tafelgenoten eens met deze asperges met bijzondere saus: venkelroomsaus. Heerlijk bij een stukje varkenshaas. Dit recept komt uit het april 2023-nummer van delicious. Meer heerlijke recepten voor het voorjaar? Haal het magazine nu in huis!

Asperges in saus met varkenshaas

glutenvrij
aantal 4 | hoofdgerecht | | nederlands | glutenvrij
De simpele venkelroomsaus met witte wijn en asperges maken van deze doordeweekse maaltijd een culinair feest.
Ook in het seizoen: postelein + 4 fijne recepten
Kooktijd30 minutes
Totale tijd30 minutes

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 1 tl venkelzaad
  • 800 g geschilde witte asperges
  • 125 ml droge witte wijn
  • 200 ml houdbare slagroom (1 pakje)
  • 500 g varkenshaas
  • 25 g rucola
  • citroensap naar smaak
  • 50 g boter

Instructies

  • Snijd de sjalot fijn. Smelt in een wijde hapjespan, waarin de asperges passen, 25 g van de boter. Fruit de sjalot met het venkelzaad 1 min. Leg de asperges in maximaal 2 lagen in de pan. Schenk de wijn erbij en breng aan de kook.
  • Schenk de slagroom erbij en breng weer tegen de kook aan. Draai het vuur laag en stoof de asperges in 20 min. beetgaar; laat de venkelroom niet meer koken.
  • Smelt in een koekenpan de resterende 25 g boter. Bestrooi het vlees met zout en peper. Bak het vlees in 12 min. rondom bruin en vanbinnen rosé en sappig.
  • Snijd de varkenshaas in plakjes en verdeel met de asperges over 4 borden. Bestrooi met de rucola en besprenkel met citroensap naar smaak.

Voedingswaarde

calorieën: 438kcal
eiwit: 31g
vet: 30g
koolhydraten: 8g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook eens: 10x asperges: onze favoriete recepten met het witte goud