aspergecouscous met radicchio

aspergecouscous met radicchio
STUDIO PHILIPPI
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, lente, weekend | internationaal |
Naast volkorentarwe gaat er ook fijngemalen asperge door de couscous: een feest van groenten!
Kooktijd40 minutes
marineren2 hours
Totale tijd2 hours 40 minutes

Kookgerei

  • keuken­machine of staafmixer met hakbakje

Ingrediënten

  • 2 biocitroenen
  • 3 tenen knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • 8 el olijfolie
  • 200 ml karnemelk
  • 800 g lamskoteletjes
  • 150 g volkoren couscous
  • 500 g groene asperges
  • 1 rode ui
  • 2-3 tl gerookte-paprikapoeder
  • 100 g radicchio, ± 1 struikje

Instructies

  • Boen de citroenen schoon en rasp de gele schil van de vruchten. Rasp ook 1 teen knoflook fijn. Hak de naaldjes van 1 takje rozemarijn fijn. Meng de citroenrasp met de knoflook, rozemarijn, 3 eetlepels olijfolie en de karnemelk.
  • Dep de koteletjes droog en maak de botjes eventueel schoon. Doe ze in een schaal. Schenk de karnemelkmarinade erover. Marineer de koteletjes minimaal 2 uur afgedekt op een koele plek. Keer ze af en toe zodat het vlees goed met marinade is bedekt.
  • Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd van de groene asperges de houtachtige eindjes en gooi weg. Snijd ook de kopjes van de asperges en bewaar ze. Maal de stelen van de asperges in de keukenmachine of in porties in het hakbakje van de staafmixer fijn.
  • Snipper de ui. Hak de laatste 2 tenen knoflook en de naaldjes van het laatste takje rozemarijn fijn. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Fruit de ui met de knoflook en de rozemarijn 1 minuut. Voeg de aspergekopjes toe en bak in 2 minuten beetgaar. Voeg de fijngemalen asperge toe en bak nog 3 minuten.Schep de couscous met het paprikapoeder naar smaak erdoor. Bak de aspergecouscous nog 2 minuten. Breng goed op smaak met zout, peper en citroensap of een scheutje karnemelk en houd op laag vuur warm.
  • Verhit intussen in een koekenpan de laatste 3 eetlepels olijfolie. Neem de koteletjes uit de marinade en dep droog. Bak de koteletjes op hoog vuur in 1 minuut per kant bruin en vanbinnen rosé en sappig.Snijd de radicchio in reepjes. Schep de radicchio door de couscous. Schep de couscous op 4 borden. Leg de lamskoteletjes erbij en serveer met extra partjes citroen.

Voedingswaarde

calorieën: 728kcal
eiwit: 47g
vet: 43g
koolhydraten: 35g
auteur: delicious.
TIP Voeg wat fijngesneden gedroogde abrikozen aan de couscous toe voor een fruitig accent.
STUDIO PHILIPPI
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Nog meer lekkers met asperges: groene asperges met waterkers, fricandeau & tartaarsaus