asperge-shaslick met couscous

lactosevrij
aantal 4 | hoofdgerecht | | turks | lactosevrij
Mals vlees aan spiesen met groene asperges is lekker met kruidige parelcouscous met sappige tomaatjes, olijven en peterselie.
kooktijd30 minutes
totale tijd30 minutes

Kookgerei

  • ook nodig: 8 metalen spiesen

ingrediënten

  • 500 g varkenshaas
  • 1 biocitroen
  • 3 tenen knoflook
  • 6 el olijfolie
  • 3 rode uien
  • 350 g groene asperges
  • 300 g parelcouscous
  • 400 g cherrytomaatjes
  • 120 gemengde olijven
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 bos platte peterselie

instructies

  • Halveer de varkenshaas in de lengte en snijd in 2 cm-blokjes. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil eraf. Pers de citroen ook uit. Rasp 1 teen knoflook fijn. Meng de citroen- en knoflookrasp met 2 el olijfolie en het citroensap door de varkenshaas. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Snijd de uien elk in 6 partjes. Snijd of breek de houtige eindjes van de asperges en snijd ze in schuine 4 cm- stukjes. Rijg de varkenshaas met de asperges en partjes ui aan de spiesen.
  • Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen. Halveer de tomaatjes en snijd de laatste 2 tenen knoflook fijn.
  • Verhit in een tweede grote koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bak de spiesen in 10 min. rondom bruin en gaar. Snijd intussen de peterselie fijn. Schep de parelcouscous door de
  • tomaatjes. Voeg de peterselie toe en breng op smaak met zout en peper. Serveer de asperge-shaslicks met de parelcouscous. Lekker met aioli.
Voedingswaarde:
calorieën: 728kcal
|
eiwit: 45g
|
vet: 23g
|
koolhydraten: 81g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Probeer deze snelle risoni cacciatore met courgette

STUDIO PHILIPPI