asperge-shaslick met couscous

asperge-shaslick met couscous
STUDIO PHILIPPI
Voorkeur: lactosevrij

aantal 4 | hoofdgerecht | | turks | lactosevrij

Mals vlees aan spiesen met groene asperges is lekker met kruidige parelcouscous met sappige tomaatjes, olijven en peterselie.

Kooktijd:30

Totale tijd:30

Kookgerei

  • ook nodig: 8 metalen spiesen

Ingrediënten

  • 500 g varkenshaas
  • 1 biocitroen
  • 3 tenen knoflook
  • 6 el olijfolie
  • 3 rode uien
  • 350 g groene asperges
  • 300 g parelcouscous
  • 400 g cherrytomaatjes
  • 120 gemengde olijven
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 bos platte peterselie

Instructies

  1. Halveer de varkenshaas in de lengte en snijd in 2 cm-blokjes. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil eraf. Pers de citroen ook uit. Rasp 1 teen knoflook fijn. Meng de citroen- en knoflookrasp met 2 el olijfolie en het citroensap door de varkenshaas. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  2. Snijd de uien elk in 6 partjes. Snijd of breek de houtige eindjes van de asperges en snijd ze in schuine 4 cm- stukjes. Rijg de varkenshaas met de asperges en partjes ui aan de spiesen.
  3. Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen. Halveer de tomaatjes en snijd de laatste 2 tenen knoflook fijn.
  4. Verhit in een tweede grote koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bak de spiesen in 10 min. rondom bruin en gaar. Snijd intussen de peterselie fijn. Schep de parelcouscous door de
  5. tomaatjes. Voeg de peterselie toe en breng op smaak met zout en peper. Serveer de asperge-shaslicks met de parelcouscous. Lekker met aioli.

Voedingswaarde

  • calorieën: 728 kcal
  • eiwit: 45 g
  • vet: 23 g
  • koolhydraten: 81 g

RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Probeer deze snelle risoni cacciatore met courgette