vegetarisch
aantal 4 |
voorgerecht |
zomer |
italiaans |
Serveer de authentieke smaken van onze favoriete cucina! Met deze salade met artisjokken en tomaten start jij je Italiaanse diner heel goed.
Ingrediënten
- 4 oertomaten in dikke plakken
- ½ bosje oregano blaadjes fijngesneden
- 1 el tijmblaadjes
- 3 tenen knoflook geperst
- 80 ml olijfolie extra vergine
- 4 artisjokken gemarineerd
- 1 struikje radicchio blaadjes losgemaakt
- 4 el rodewijnazijn
- 2 bolletjes burrata
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C en leg de tomaatplakjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng in een kleine kom de oregano, tijm en knoflook met de olie. Sprenkel over de tomaten en strooi er zout en peper over.
- Laat in ± 10 min. warm en iets zachter worden. Leg de groenten op een schaal. Schenk de kruidenolie in een kleine kom. Klop de azijn erdoor.
- Verdeel de burrata over de groenten en geef de vinaigrette erbij.
Voedingswaarde
Recept en bereiding: Phoebe Wood. Fotografie: Brett Stevens. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!