Appelmuesli

Appelmuesli

aantal 8 | ontbijtgerecht | familietijd, herfst | nederlands |

Herfst is appeltijd! Begin nu aan dit recept, dan kun je morgenochtend ontbijten met je zelfgemaakte appelmuesli met sinaasappel-pruimensiroop. Sla je slag: het is nu dé tijd voor appelrecepten!

Voorbereiding:40

intrekken1

Totale tijd:1 40

Ingrediënten

  • 4 (bio)appels, met schil
  • 135 g havervlokken
  • 400 ml kokosmelk
  • ½ tl kaneel
  • ½ tl vanille-extract
  • 5 el ahornsiroop
  • 560 ml dikke Griekse yoghurt
  • 3 pruimen ontpit, in blokjes
  • sap van 1 sinaasappel
  • geroosterde pompoenpitten en pistachenoten

Instructies

  1. Rasp 3 appels grof boven een grote kom. Meng de havervlokken, kokosmelk, kaneel, vanille, 2 el ahornsiroop en 250 ml water erdoor. Zet een nacht in de koelkast.
  2. Spatel de volgende dag de yoghurt door het appelmengsel. Dit mueslimengsel kun je afgedekt ± 2 dagen bewaren in de koelkast.
  3. Breng in een pan de pruimen met het sinaasappelsap, 3 el ahornsiroop en 3 el water aan de kook. Stoof de pruimen zachtjes 4-5 min. en prak ze dan grof met een vork. Zeef de siroop, druk zoveel mogelijk vocht uit de pruimen en laat afkoelen. Het pruimen-vruchtvlees heb je niet meer nodig.
  4. Snijd de laatste appel in dunne staafjes. Sprenkel wat siroop over de porties muesli en bestrooi met appelstaafjes, pompoenpitten en pistachenoten.

Voedingswaarde

  • calorieën: 325 kcal
  • eiwit: 7 g
  • vet: 18 g
  • koolhydraten: 32 g

Recept, bereiding: Phoebe Wood. Fotografie: Brett Stevens. Styling: Kirsten Jenkins.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!