appel-gembercake met roomkaasglazuur

appel-gembercake met roomkaasglazuur

aantal 10 | gebak | feestelijk, herfst | hollands |
Het is nu ook weer tijd om ’s avonds zo’n heerlijk appeltoetje te serveren: een mooie appeltaart of deze appel-gembercake met glazuur. Op zachte cake leg je een dikke laag romige glazuur met frisse appel en pittige gember, klaar!
Voorbereiding40 minutes
oven1 hour 15 minutes
Totale tijd1 hour 55 minutes

Ingrediënten

  • 250 g zachte boter in blokjes
  • 375 g rietsuiker
  • 4 eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • 350 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 tl gemberpoeder + extra om te bestrooien
  • 100 ml karnemelk
  • 3 appels geschild en grof geraspt

glazuur

  • 500 g zachte roomkaas
  • 125 g zachte boter
  • 150 g poedersuiker
  • 2 tl gemberpoeder
  • ½ tl vanille-extract
  • 4 el gekonfijte gember in stukjes
  • ook nodig: bakvorm van 20x30 cm ingevet en bodem bekleed met bakpapier

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Klop met de mixer de boter en suiker dik en romig. Klop de eieren er een voor een door en klop steeds goed na elke toevoeging. Voeg de vanille toe en klop op lage snelheid. Zeef het meelmengsel boven de kom en spatel samen met de gember, de karnemelk, de geraspte appel en een snuf zout luchtig erdoor. Schep het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de cake in ± 1 uur en 15 min. gaar of tot een in het midden ingestoken satéprikker er schoon uitkomt. Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen in de vorm.
  • Klop voor het glazuur de roomkaas en boter met de poedersuiker, het gemberpoeder en de vanille in 5-10 min. tot een heel glad, luchtig glazuur. Bestrijk de cake ermee en bestrooi voor het serveren met wat gemberpoeder en stukjes gember.

Voedingswaarde

calorieën: 750kcal
eiwit: 10g
vet: 44g
koolhydraten: 78g
auteur: delicious.
Recept, bereiding: Phoebe Wood. Fotografie: Brett Stevens. Styling: Kirsten Jenkins.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!