Antipastisalade met prosciuttokruimels

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
antipastisalade-delicious


aantal 6 | bijgerecht, lunchgerecht | zomer | italiaans |
kooktijd30 minuten
totale tijd30 minuten

ingrediënten

  • 6 rode uien klein
  • 2-3 el olijfolie plus extra om te besprenkelen
  • 250 g cherry-trostomaatjes
  • 8 plakjes prosciutto of rauwe ham
  • 70 g broodkruim vers
  • 1 teen knoflook fijngesneden
  • 250 g kerstomaatjes
  • 4 vleestomaten klein, gehalveerd
  • 1 rode paprika geroosterd, in reepjes
  • 1 bolletje burrata of buffelmozzarella

basilicumvinaigrette

  • 4 el wittewijnazijn
  • 185 ml olijfolie
  • blaadjes van ½ bosje basilicum fijngesneden
  • 1 tl dijonmosterd
  • 1 tl kristalsuiker fijn

instructies

  • Verwarm de oven voor op180ºC. Snijd elke ui als een bloem in 6 partjes, waarbij je de partjes aan de kant van de steel aan elkaar laat zitten. Leg ze op een bakplaat, besprenkel ze met wat olie en bestrooi ze met zout en peper. Rooster ze 20 min. in de oven.
  • Leg 8 min. voor het einde van de baktijd de trostomaatjes op de bakplaat, voeg olie en zout toe en rooster ze mee met de uien tot die zacht en gaar zijn. Laat afkoelen. Meng alle ingrediënten voor de basilicumvinaigrette in een goed afsluitbaar potje. Voeg zout en peper toe en schud alles goed door elkaar. Overgebleven vinaigrette kun je 3 dagen in de koelkast bewaren.
  • Verhit een beetje olie in een koekenpan op matig vuur. Bak hierin 2 plakjes prosciutto in 2-3 min. al omscheppend knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier en hak samen met het broodkruim en de knoflook fijn in een keukenmachine met de pulseerknop. Verhit 2 el olie in een koekenpan en schep het kruimelmengsel hierin 2-3 min. om. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Schik de uien, tomaten en paprika op een schaal, sprenkel de vinaigrette erover en bestrooi met het kruimelmengsel. Serveer de salade met de burrata en de rest van de prosciutto.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recept: Valli Little. Fotografie: Mark Roper. Styling: Berni Smithies. Bewerking: Dosia Brewer
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!