nr.1 foodmagazine

Abrikozen-vanillespiraal met amandel

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
bladerdeeg


aantal | zoet | herfst, najaar, weekend, winter | duits |
Met het bladerdeeg van Tante Fanny zet je in een handomdraai de lekkerste gerechten op tafel. Verlekker je aan deze overheerlijke abrikozen-vanillespiraal.
voorbereiding20 minuten
Oven25 minuten

ingrediënten

  • 225 g abrikozen* gedroogd
  • 100 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 rol vers bladerdeeg van Tante Fanny
  • 4 el amandelschaafsel
  • 1 ei losgeklopt, om te bestrijken
  • ook nodig: staafmixer
  • poedersuiker om te bestrooien

instructies

  • Doe de abrikozen in een kom met ruim warm water, dek af en laat 12 uur weken. Giet de abrikozen af (bewaar het weekvocht, zie tip!), laat de vruchten goed uitlekken en pureer ze met de staafmixer met de suiker en de vanillesuiker.
  • Rol het deeg met het bakpapier los en leg met papier op de bakplaat.
  • Halveer het deeg in de lengte zodat 2 lange repen ontstaan. Verdeel de abrikozenpuree in een baan over het midden van beide deegrepen; houd de randen vrij. Bestrooi met 2-3 el amandelschaafsel.
  • Bestrijk de randen dun met ei en rol beide deegrepen op tot lange rollen. Rol op de bakplaat belegd met het bakpapier een van de abrikozenrollen op tot een spiraal. Leg aan het einde de volgende abrikozenrol en vorm verder tot een grotere spiraal.
  • Bestrijk de abrikozenspiraal dun met ei en bestrooi met de rest van het amandelschaafsel. Bak de abrikozenspiraal in de voorverwarmde oven in 25-30 min. goudbruin en gaar. Laat de spiraal afkoelen en bestrooi met poedersuiker.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Houd rekening met de tijd dat de abrikozen moeten wellen.
Tip: meet het weekvocht af en breng met eenzelfde hoeveelheid suiker tegen de kook. Laat de siroop 20 min. zachtjes koken. Schenk de abrikozensiroop in een schone fles, sluit en laat afkoelen. Lekker in yoghurt, door een fruitsalade en een scheutje in mousserende witte wijn. Tip: maak je abrikozenpuree extra lekker door er citroen- of limoenrasp of oranjebloesemwater aan toe te voegen.
Dit artikel is ontstaan in samenwerking met Tante Fanny
Bekijk deze video voor tips & tricks:
Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


bladerdeeg