aantal |
zoet |
herfst, najaar, weekend, winter |
duits |
Met het bladerdeeg van Tante Fanny zet je in een handomdraai de lekkerste gerechten op tafel. Verlekker je aan deze overheerlijke abrikozen-vanillespiraal.
Ingrediënten
- 225 g abrikozen* gedroogd
- 100 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 rol vers bladerdeeg van Tante Fanny
- 4 el amandelschaafsel
- 1 ei losgeklopt, om te bestrijken
- ook nodig: staafmixer
- poedersuiker om te bestrooien
Instructies
- Doe de abrikozen in een kom met ruim warm water, dek af en laat 12 uur weken. Giet de abrikozen af (bewaar het weekvocht, zie tip!), laat de vruchten goed uitlekken en pureer ze met de staafmixer met de suiker en de vanillesuiker.
- Rol het deeg met het bakpapier los en leg met papier op de bakplaat.
- Halveer het deeg in de lengte zodat 2 lange repen ontstaan. Verdeel de abrikozenpuree in een baan over het midden van beide deegrepen; houd de randen vrij. Bestrooi met 2-3 el amandelschaafsel.
- Bestrijk de randen dun met ei en rol beide deegrepen op tot lange rollen. Rol op de bakplaat belegd met het bakpapier een van de abrikozenrollen op tot een spiraal. Leg aan het einde de volgende abrikozenrol en vorm verder tot een grotere spiraal.
- Bestrijk de abrikozenspiraal dun met ei en bestrooi met de rest van het amandelschaafsel. Bak de abrikozenspiraal in de voorverwarmde oven in 25-30 min. goudbruin en gaar. Laat de spiraal afkoelen en bestrooi met poedersuiker.
Voedingswaarde
* Houd rekening met de tijd dat de abrikozen moeten wellen.
Tip: meet het weekvocht af en breng met eenzelfde hoeveelheid suiker tegen de kook. Laat de siroop 20 min. zachtjes koken. Schenk de abrikozensiroop in een schone fles, sluit en laat afkoelen. Lekker in yoghurt, door een fruitsalade en een scheutje in mousserende witte wijn. Tip: maak je abrikozenpuree extra lekker door er citroen- of limoenrasp of oranjebloesemwater aan toe te voegen.
Dit artikel is ontstaan in samenwerking met Tante Fanny
Bekijk deze video voor tips & tricks:
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!