Psst… Nog meer stamppotten? Bekijk ook: 31 x stamppot recepten voor nieuwe inspiratie
aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, najaar |
nederlands |
Aardpeer, heb je daar ooit van gehoord? Deze groente is terug van weggeweest en zal je boerenkool stamppot een andere smaak geven dan je gewend bent! Dit is je lekkerste aardpeer recept. Tip van Janneke: ‘Voor een vegastamp vervang ik het gerookte spek door een handvol walnoten en wat blokjes kaas’
Ingrediënten
- 1,2 kg kruimige aardappels
- 750 g aardperen
- 2 el olijfolie
- 200 g gerookt spek in blokjes
- 125 ml crème fraîche
- 3 zakjes jonge boerenkoolblaadjes à 40 g
Instructies
- Schil de aardappels en aardperen en snijd in gelijke stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan. Bak de spekblokjes bruin en krokant in 5-7 min.
- Giet de aardappels met de aardpeer af, stamp ze tot een smeuïge puree. Schep de crème fraîche en de spekblokjes met het spekvet erdoor. Breng op smaak met peper. Schep vlak voor het serveren de rauwe boerenkoolblaadjes door de stamppot. Schep de stamppot op 4 borden.
Voedingswaarde
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Ook heerlijk: boerenkool stamppot met zoete aardappel, spekjes en pinda’s