aardbeienspiesjes van de bbq

glutenvrij, lactosevrij
aantal 4 | nagerecht | | | glutenvrij, lactosevrij
Ook het toetje komt van de barbecue! Serveer de geroosterde, sappige aardbeien met frisse granita: halfbevroren ijskristallen die je op smaak brengt met verse kruiden en citroen. Espresso, vers fruit en allerlei siropen zijn ook lekkere smaakmakers.
Onder dit recept delen we nog drie handige tips!
kooktijd20 minutes
invriezen6 hours
totale tijd6 hours 20 minutes

ingrediënten

  • 150 g suiker
  • 4 limoenen
  • 3 el fijngesneden kruiden bijv. munt, basilicum en dragon
  • 400 g aardbeien
  • 2 el olijfolie
  • evt. 4 el gin om erover te sprenkelen

instructies

  • Breng de suiker met 250 ml water aan de kook. Draai het vuur lager en laat de suiker zachtjes kokend oplossen. Neem de pan van het vuur en laat de siroop afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Pers de limoenen uit. Schenk het limoensap door een zeef bij de siroop. Voeg ook de fijngesneden kruiden toe.
  • Schenk de kruidensiroop in een lage, wijde diepvriesdoos en zet 2 uur in de diepvries. Roer elk uur de kruiden- siroop met een vork goed door, tot de granita helemaal is bevroren.
  • Steek de barbecue aan of verhit de grillpan voor op hoog vuur. Veeg de aardbeien schoon, haal eventueel de kroontjes eraf en rijg ze aan 8 spiesen. Bestrijk de aardbeien dun met olijfolie. Gril de aardbeienspiesen 1 min. op de hete barbecue. Leg de spiesen op 4 borden.
  • Neem de kruidengranita uit de diepvries, roer met een vork nogmaals goed los en schep in 4 (borrel)glaasjes. Besprenkel de granita eventueel met gin en zet de glaasjes bij de aardbeienspiesen.
Voedingswaarde:
calorieën: 255kcal
|
eiwit: 1g
|
vet: 5g
|
koolhydraten: 44g
auteur: delicious.
STUDIO PHILIPPI
TIP Kies zachte kruiden die het goed bij zoete gerechten doen. Dragon, munt en basilicum zijn heerlijk, maar ook citroenmelisse en (citroen)tijm.
TIP Zet de glaasjes voor de granita ook alvast in de diepvries. IJskoude glaasjes zorgen dat de granita op een warme dag niet te snel smelt.
WEINIG TIJD? Roer de fijngehakte kruiden door zacht vanilleroomijs. Zet het ijs tot serveren nog even terug in de diepvries.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Ook zo’n verrukkelijk toetje: flan karamel van Rutger

STUDIO PHILIPPI