De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Aardbeien-yoghurtshake met groene thee

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
aardbei-yoghurtshake-delicious


aantal 4 | drankje | zomer | |
Zoet is voor velen een valkuil. Maar met deze gezonde variant van Yvette van Boven is dat helemaal geen probleem. Deze yoghurtshake is heerlijk in combinatie met sappige aardbeien en verrassend met de kardemom en groene thee. Bovendien is ‘ie zo gemaakt!
kooktijd10 minuten
Afkoelen1 uur
totale tijd1 uur 10 minuten

ingrediënten

  • 1 theezakje groene thee
  • 500 g aardbeien
  • 250 ml yoghurt dikke
  • evt. 1 tl honing vloeibare
  • ½ el kardemom peulen geplet, zaadjes in de vijzel fijngestampt

instructies

  • Trek van het theezakje 200 ml sterke thee en laat goed afkoelen.
  • Pureer de aardbeien met de thee in een blender helemaal glad. Roer de yoghurt er met een lepel doorheen. Als je het in de blender meedraait, wordt de shake namelijk heel dun.
  • Giet de shake in hoge glazen, lepel er evt. nog wat honing over en bestrooi met wat kardemom.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recept: Yvette van Boven. Fotografie: Saskia van Osnaburgge. Styling: Jet Krings. Bereiding: Jaqueline pietrowski
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


aardbei-yoghurtshake-delicious