Zoet is voor velen een valkuil. Maar met deze gezonde variant van Yvette van Boven is dat helemaal geen probleem. Deze yoghurtshake is heerlijk in combinatie met sappige aardbeien en verrassend met de kardemom en groene thee. Bovendien is ‘ie zo gemaakt!
Kooktijd10 minutesminutes
Afkoelen1 hourhour
Totale tijd1 hourhour10 minutesminutes
Ingrediënten
1theezakje groene thee
500gaardbeien
250mlyoghurtdikke
evt. 1tlhoningvloeibare
½elkardemompeulen geplet, zaadjes in de vijzel fijngestampt
Instructies
Trek van het theezakje 200 ml sterke thee en laat goed afkoelen.
Pureer de aardbeien met de thee in een blender helemaal glad. Roer de yoghurt er met een lepel doorheen. Als je het in de blender meedraait, wordt de shake namelijk heel dun.
Giet de shake in hoge glazen, lepel er evt. nog wat honing over en bestrooi met wat kardemom.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
Recept: Yvette van Boven. Fotografie: Saskia van Osnaburgge. Styling: Jet Krings. Bereiding: Jaqueline pietrowski