aantal 4 |
drankje |
zomer |
|
Zoet is voor velen een valkuil. Maar met deze gezonde variant van Yvette van Boven is dat helemaal geen probleem. Deze yoghurtshake is heerlijk in combinatie met sappige aardbeien en verrassend met de kardemom en groene thee. Bovendien is ‘ie zo gemaakt!
Ingrediënten
- 1 theezakje groene thee
- 500 g aardbeien
- 250 ml yoghurt dikke
- evt. 1 tl honing vloeibare
- ½ el kardemom peulen geplet, zaadjes in de vijzel fijngestampt
Instructies
- Trek van het theezakje 200 ml sterke thee en laat goed afkoelen.
- Pureer de aardbeien met de thee in een blender helemaal glad. Roer de yoghurt er met een lepel doorheen. Als je het in de blender meedraait, wordt de shake namelijk heel dun.
- Giet de shake in hoge glazen, lepel er evt. nog wat honing over en bestrooi met wat kardemom.
Voedingswaarde
Recept: Yvette van Boven. Fotografie: Saskia van Osnaburgge. Styling: Jet Krings. Bereiding: Jaqueline pietrowski
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!