aardappeltortilla met rozemarijn

aardappeltortilla met rozemarijn
RECEPTEN DOMINIC SMITH FOTOGRAFIE BEN DEARNLY STYLING KIRSTEN JENKINS
glutenvrij, vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht, lunch | doordeweeks, pasen, weekend | internationaal | glutenvrij, vegetarisch
Zin in iets makkelijks en smaakvols? Deze aardappeltortilla met een hint van rozemarijn is precies wat je zoekt: lekker bij lunch, diner of gewoon tussendoor.
Voorbereiding1 hour
Totale tijd1 hour

Ingrediënten

  • 950 g grote licht kruimige aardappels, geschild & grof geraspt
  • 150 g boter, in blokjes
  • 1 grote rode ui, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 3 el rozemarijnnaaldjes, fijngesneden + extra om te bestrooien
  • 2 eieren, losgeroerd
  • rucola en citroenpartjes, voor erbij

Instructies

  • Doe de geraspte aardappels in een schone theedoek en wring er zoveel mogelijk vocht uit. Doe over in een vergiet.
  • Verhit intussen in een kleine steelpan de helft van de boter op hoog vuur tot het gaat schuimen. Bak hierin de ui met de knoflook en rozemarijn 4-5 min. onder af en toe omscheppen. Doe de geraspte aardappels in een grote kom en voeg de gebakken ui toe. Voeg de eieren toe en schep goed om. Breng op smaak met flink wat zout en peper.
  • Verhit in een koekenpan met anti-aanbaklaag de rest van de boter op matig tot hoog vuur, schud de pan zodat de boter uitvloeit en wacht tot het gaat schuimen.
  • Voeg het aardappelmengsel toe en spreid dit met een lepel uit in een gelijkmatige laag. Druk het mengsel aan. Draai het vuur wat lager en bak de tortilla op matig vuur 15-16 min. tot de bodem en rand zijn gestold.
  • Keer de tortilla voorzichtig met behulp van een pannendeksel of groot bord en laat hem weer in de pan glijden. Bak de andere kant 15-16 min. tot de tortilla ook vanbinnen gaar is.
  • Laat de tortilla op een bord glijden. Bestrooi met wat rozemarijn en serveer in punten met rucola en citroenpartjes.

Voedingswaarde

calorieën: 715kcal
eiwit: 12g
vet: 44g
koolhydraten: 64g
auteur: delicious.
RECEPTEN DOMINIC SMITH FOTOGRAFIE BEN DEARNLY
STYLING KIRSTEN JENKINS
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook dit heerlijke recept: ovenschotel met vis en kruidengratin