Net binnen en maar zo kort te koop, de nieuwe oogst aardappels. De eerste vroege aardappels van het jaar worden ook wel primeur-aardappeltjes genoemd. Ze zijn vaak klein van stuk met een delicaat dun schilletje, dus schillen hoeft niet.
En ze zijn maar kort te krijgen, dus kom snel in actie voor de drie topgerechten in het julinummer van delicious. Naast deze romige stoof van nieuwe aardappels met kip, delen we een zomersrecept voor geplette aardappels met gerookte forel en chimichurri van munt, of ga voor de Oosterse salade met halloumi en lekker veel verse kruiden en specerijen.
Shop het nieuwe nummer van delicious. hier, of klik op deze link:
Stoof van nieuwe aardappels met kip & groene asperges
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
frans |
Nieuwe aardappels en dragon zijn dikke vrienden. Heerlijk in zo'n romige stoof met groene asperges en sappige kipdijfilet. Nog zo'n populair piepergerecht: geroosterde aardappels met roquefort
Ingrediënten
- 1 ui, grof gesneden
- 2 tenen knoflook, in plakjes
- 1 wortel, in grove stukken
- 1 stengel bleekselderij, in grove stukken
- 1 laurierblad
- 1 takje tijm
- 4 jeneverbessen
- ½ tl vadouvan
- 1 kippenbouillonblokje
- 3 el olijfolie
- 8 kippendijfilets
- 100 ml cider
- 600 g nieuwe aardappels ongeschild, gehalveerd
- 1 tl mosterd
- 600 g groene asperges zonder houtige eindjes, in schuine stukken
- 150 ml room
- 2 takjes dragon, grof gehakt
- ½ citroen, uitgeperst
Instructies
- Maak eerst de bouillon door de ui, helft van de knoflook, wortel, bleekselderij, het laurierblad, de tijm, jeneverbessen, vadouvan, het kippenbouillonblokje en 700 ml water in een pan met dikke bodem aan de kook te brengen. Dek af en laat 20 min. zacht koken.
- Verhit in een stoofpan met dikke bodem de 3 el olijfolie. Bak de kippendijfilets kort aan beide kanten goudbruin, maar nog niet gaar. Breng op smaak met peper en zout. Blus de kip af met de cider en laat 1 min. op hoog vuur inkoken.
- Voeg de rest van de knoflook, de aardappels en 500 ml van de bouillon toe en breng aan de kook. Dek af en laat op laag vuur 20 min. zacht stoven. Voeg indien nodig extra bouillon toe.
- Voeg na 15 min. de mosterd, asperges en room toe en laat nog 5-8 min. meekoken. Garneer de stoof met de dragon, breng op smaak met citroensap en serveer.
Voedingswaarde
calorieën: 777kcal
eiwit: 55g
vet: 42g
koolhydraten: 40g
RECEPTEN, STYLING: LES FILLES ROUGES | FOTOGRAFIE: WOUT HENDRICKX.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!