Nieuwe aardappels en dragon zijn dikke vrienden. Heerlijk in zo'n romige stoof met groene asperges en sappige kipdijfilet. Nog zo'n populair piepergerecht: geroosterde aardappels met roquefort
Kooktijd55 minutesminutes
Totale tijd55 minutesminutes
Ingrediënten
1ui,grof gesneden
2tenenknoflook,in plakjes
1wortel,in grove stukken
1stengel bleekselderij,in grove stukken
1laurierblad
1takje tijm
4jeneverbessen
½tlvadouvan
1kippenbouillonblokje
3elolijfolie
8kippendijfilets
100mlcider
600gnieuwe aardappelsongeschild, gehalveerd
1tlmosterd
600ggroene aspergeszonder houtige eindjes, in schuine stukken
150mlroom
2takjes dragon,grof gehakt
½citroen,uitgeperst
Instructies
Maak eerst de bouillon door de ui, helft van de knoflook, wortel, bleekselderij, het laurierblad, de tijm, jeneverbessen, vadouvan, het kippenbouillonblokje en 700 ml water in een pan met dikke bodem aan de kook te brengen. Dek af en laat 20 min. zacht koken.
Verhit in een stoofpan met dikke bodem de 3 el olijfolie. Bak de kippendijfilets kort aan beide kanten goudbruin, maar nog niet gaar. Breng op smaak met peper en zout. Blus de kip af met de cider en laat 1 min. op hoog vuur inkoken.
Voeg de rest van de knoflook, de aardappels en 500 ml van de bouillon toe en breng aan de kook. Dek af en laat op laag vuur 20 min. zacht stoven. Voeg indien nodig extra bouillon toe.
Voeg na 15 min. de mosterd, asperges en room toe en laat nog 5-8 min. meekoken. Garneer de stoof met de dragon, breng op smaak met citroensap en serveer.
Voedingswaarde
calorieën: 777kcal
eiwit: 55g
vet: 42g
koolhydraten: 40g
auteur: delicious.
RECEPTEN, STYLING: LES FILLES ROUGES | FOTOGRAFIE: WOUT HENDRICKX.