aardappelsalade met zalm en mierikswortelroom

aardappelsalade met zalm
aantal 4 | brunch, brunchgerecht, lunch, lunchgerecht | lente, pasen, voorjaar | |
In plaats van zalm kun je ook gerookte makreel of forel in deze salade doen. Zelfs met een blikje tonijn is deze aardappelsalade verrukkelijk.
Tip: Wil je dit gerecht als hoofdgerecht eten? Gebruik dan 1 tot 1,2 kg krieltjes en 400-500 g warmgerookte zalmfilet.
kooktijd50 minutes
totale tijd50 minutes

ingrediënten

  • 750 g krieltjes
  • 180 g zure room
  • 200 g rucola
  • 70 g mierikswortelroom, (4 el), uit potje
  • rasp van 1, biocitroen + sap van 1/2 citroen
  • 200 g sugarsnaps
  • 3 eieren
  • 300 g warmgerookte zalmfilet, 2 stuks, zonder vel, in grote vlokken verdeeld*
  • extra vergine olijfolie, om erover te sprenkelen
  • dille, voor erover
  • stokbrood, voor erbij

instructies

  • Breng de krieltjes in een pan met licht gezouten water aan de kook. Draai het vuur laag en kook ze in ± 20 min. gaar. Giet af, laat uitlekken en snijd in dikke plakjes.
  • Doe de zure room met de helft van de rucola, de mierikswortelroom, de citroenrasp en het -sap in de blender en mix glad. Voeg naar smaak zout en peper toe. Doe de groene mierikswortelroom over in een kleine kom en zet tot gebruik in de koelkast.
  • Blancheer de sugarsnaps 1 min. in de steelpan met licht gezouten kokend water. Schep ze met een schuimspaan in een kom met ijskoud water zodat het kookproces stopt. Laat uitlekken en trek de helften van de sugarsnaps van elkaar.
  • Leg de eieren in de pan met kokend water en kook ze 10 min. Schep ze eruit, laat ze schrikken in ijskoud water en laat ze afkoelen. Pel ze en snijd ze fijn tot kruim.
  • Schep de krieltjes in een schaal en schep ze om met de helft van de groene mierikswortelroom en wat zout en peper. Verdeel de sugarsnaps, zalm en de rest van de rucola erover en bestrooi met het eikruim. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met dille. Geef de rest van de groene mierikswortelroom erbij. Serveer met stokbrood.
Voedingswaarde:
calorieën: 605kcal
|
eiwit: 32g
|
vet: 25g
|
koolhydraten: 59g
auteur: delicious.
RECEPTEN: HAYDEN QUINN | FOTOGRAFIE: BRETT STEVENS | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Nog meer salade inspiratie: eiersalade variaties om ook ná Pasen je boterham mee te beleggen

aardappelsalade met zalm
RECEPTEN: HAYDEN QUINN | FOTOGRAFIE: BRETT STEVENS | STYLING: KIRSTEN JENKINS.