vegetarisch
aantal 4 |
lunchgerecht, salade, voorgerecht |
zomer |
hollands |
We beginnen de week met een echte ‘niet-erg-light-maar-wel-erg-lekker-salade’. Maak ‘m als lunch en je komt de rest van de dag meer dan ok door! Of vorm ‘m om tot licht hoofdgerecht voor een fris begin van de avond.
Ingrediënten
- 4 aardappelen even grote royale vastkokende
- 75 g veldsla 1 zakje
- 1 handpeer stevig
- 250 g rodekool rodekool
- 75 ml dressing kant-en-klare, met gember of honing
- 150 g harde blauwe geitenkaas
- 150 ml room zure
- 75 g walnoten
Instructies
- Boen de aardappels schoon, prik ze rondom verschillende keren in en kook of stoom ze in 25 min. gaar. Was en droog de veldsla (indien nodig). Was de peer en snijd in dunne plakjes. Meng de rodekool, veldsla en peer met de dressing.
- Rasp 75 g geitenkaas fijn, meng door de zure room en breng op smaak met peper en evt. zout. Snijd de aardappels doormidden, leg ze met het snijvlak omhoog op de borden en bedek met een flinke schep geitenkaasroom. Schep de salade ernaast en bestrooi met de verbrokkelde rest van de kaas en de walnoten.
Voedingswaarde
Productie: Trudelies Schouten. Fotografie: Rob van der Vet. Styling: Jan Willem van Riel. Foodstyling: Eke Mariën
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!