vegetarisch
aantal 4 |
voorgerecht |
herfst |
|
vegetarisch
Kastanjeliefhebbers opgelet! Het is herfst en dat betekent: het kastanjeseizoen. delicious. deelt de lekkerste kanstanjerecepten met je. Dit keer: kastanjesoep met aardappels.
Ingrediënten
- 25 g boter
- 1 prei bijgesneden, in ringen
- 2 aardappelen geschild, in blokjes
- 1,25 l kippenbouillon pot, van goede kwaliteit
- 150 g kastanjes gepoft en gepeld, plus extra kastanjes voor garnering.
- crème fraîche voor erbij
- tijmblaadjes voor garnering
Instructies
- Smelt de boter in een grote pan met dikke bodem op matig vuur. Bak de prei hierin 3 min. Voeg de aardappelblokjes toe en schep ze om.
- Voeg de kippenbouillon toe, breng aan de kook en laat de soep met het deksel schuin op de pan 7 min. trekken. Voeg de kastanjes toe en laat de soep met het deksel schuin op de pan nog ± 7 min. trekken. Pureer met een staafmixer. Garneer de kastanjesoep met crème fraîche en gehakte kastanjes en bestrooi met tijm, zout en peper.
Zo pof je kastanjes:
- Verwarm de oven voor op 220ºC. Maak met een mes kruiselings diepe inkervingen op de ronde kant van de kastanjes.
- Doe ze in een braadzak en voeg 3-4 el water toe. Rooster ze 20 min. tot de schillen bij de inkerving omkrullen.
- Pel de kastanjes en de vliesjes met een scherp mesje. Trek katoenen handschoenen aan als de kastanjes nog erg warm zijn.
Voedingswaarde
Recepten: Alison Adams. Fotografie: Al Richardson. Styling: Amber Keller. Foodstyling: Kerrie Ray. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!