aardappel-kastanjesoep

aardappel-kastanjesoep

vegetarisch
aantal 4 | voorgerecht | herfst | | vegetarisch
Kastanjeliefhebbers opgelet! Het is herfst en dat betekent: het kastanjeseizoen. delicious. deelt de lekkerste kanstanjerecepten met je. Dit keer: kastanjesoep met aardappels.
Kooktijd30 minutes
Totale tijd30 minutes

Ingrediënten

  • 25 g boter
  • 1 prei bijgesneden, in ringen
  • 2 aardappelen geschild, in blokjes
  • 1,25 l kippenbouillon pot, van goede kwaliteit
  • 150 g kastanjes gepoft en gepeld, plus extra kastanjes voor garnering.
  • crème fraîche voor erbij
  • tijmblaadjes voor garnering

Instructies

  • Smelt de boter in een grote pan met dikke bodem op matig vuur. Bak de prei hierin 3 min. Voeg de aardappelblokjes toe en schep ze om.
  • Voeg de kippenbouillon toe, breng aan de kook en laat de soep met het deksel schuin op de pan 7 min. trekken. Voeg de kastanjes toe en laat de soep met het deksel schuin op de pan nog ± 7 min. trekken. Pureer met een staafmixer. Garneer de kastanjesoep met crème fraîche en gehakte kastanjes en bestrooi met tijm, zout en peper.

Zo pof je kastanjes:

  • Verwarm de oven voor op 220ºC. Maak met een mes kruiselings diepe inkervingen op de ronde kant van de kastanjes.
  • Doe ze in een braadzak en voeg 3-4 el water toe. Rooster ze 20 min. tot de schillen bij de inkerving omkrullen.
  • Pel de kastanjes en de vliesjes met een scherp mesje. Trek katoenen handschoenen aan als de kastanjes nog erg warm zijn.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recepten: Alison Adams. Fotografie: Al Richardson. Styling: Amber Keller. Foodstyling: Kerrie Ray. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!