10x kruidenboter

10x kruidenboter

aantal | bijgerecht, hapje, voorgerecht | kerst, weekend, zomer | |
10x kruidenboter om meteen te maken. Varieer met kruiden uit eigen tuin en verrassende smaakmakers die je toevallig in huis hebt. Bewaren doe je de rollen kruidenboter in de koelkast of diepvries. Op geen barbecue mogen ze meer ontbreken deze zomer, een scala verrassende verse kruidenboters!
Totale tijd20 minutes

Instructies

1 Klassieke kruidenboter

  • Prak door 150 gram zachte roomboter 3 eetlepels fijngehakte verse kruiden (bijv. peterselie, bieslook en kervel), 2 geperste teentjes knoflook en versgemalen zout en peper naar smaak. Schep de boter op een vel vershoudfolie en rol de boter in de folie strak en als een snoepje op. Lekker bij rood vlees, een gepofte aardappel en op brood.

2 Olijvenboter

  • Prak door 150 gram zachte roomboter 2 eetlepels zwarte olijventapenade en versgemalen zout en peper naar smaak. Schep de kruidenboter op een vel vershoudfolie en rol de boter in de folie strak en als een snoepje op. Lekker met kalfsvlees, portobello en sneetjes ciabatta.

3 Chili-muntboter

  • Prak door 150 gram zachte roomboter 3 eetlepels fijngehakte verse munt, fijngewreven chilivlokken en versgemalen zeezout naar smaak. Schep de boter op een vel vershoudfolie en rol de boter in de folie strak en als een snoepje op. Lekker bij vis, zoete suikermaïs en ananaskebabs.

4 Tomatenboter met oude kaas

  • Prak door 150 gram zachte roomboter 8 fijngehakte half-zongedroogde tomaatjes, 3 eetlepels geraspte oude kaas en versgemalen zout en peper naar smaak. Schep de boter op een vel vershoudfolie en rol de boter in de folie strak en als een snoepje op. Lekker bij geroosterde groenten.

5 Ansjovisboter

  • Prak door 150 gram zachte roomboter 5 fijngesneden ansjovisfilets uit blik. Breng de ansjovisboter op smaak met een kneepje citroen en versgemalen peper. Schep de boter op een vel vershoudfolie en rol de boter in de folie strak en als een snoepje op. Lekker bij kalfsvlees, albacore-tonijn en courgette.

6 Pestoboter

  • Prak door 150 gram zachte roomboter 2 eetlepels verse groene pesto en versgemalen zout en peper naar smaak. Schep de boter op een vel vershoudfolie en rol de boter in de folie strak en als een snoepje op. Lekker bij rood vlees, kip of kalkoen en zuurdesembrood.

7 Kerrie-ananasboter

  • Prak door 150 gram zachte roomboter 2 theelepels gemalen kerriepoeder. Voeg 2 eetlepels (verse) kleine ananasblokjes toe en schep de boter op een vel vershoudfolie. Rol de boter in de folie strak en als een snoepje op. Lekker bij kip of kalkoen en varkenskarbonades.

8 Citroen-tijmboter

  • Prak door 150 gram zachte roomboter 2 eetlepels verse tijmblaadjes met de rasp en het sap van 1/2 (biologische) citroen. Breng de boter op smaak met versgemalen zout en peper. Schep de boter op een vel vershoudfolie en rol de boter in de folie strak en als een snoepje op. Lekker bij kalfssaucijsjes, rood vlees en vis.

9 Sinaasappel-kaneelboter

  • Prak door 150 gram zachte roomboter 2 theelepels gemalen kaneel met de rasp en het sap van 1/2 sinaasappel. Schep de boter op een vel vershoudfolie en rol de boter in de folie strak en als een snoepje op. Lekker bij een dessert van geroosterde pruimen of vijgen met een bol boerenroomijs of hangop.

10 Vanille-basilicumboter

  • Prak door 150 gram zachte roomboter met merg van 1 vanillestokje en 2 eetlepels fijngesneden verse basilicum. Schep de boter op een vel vershoudfolie en rol de boter in de folie strak en als een snoepje op. Lekker met grote garnalen of geroosterde abrikozen.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Beeld iStock
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!